NAGYVILÁG
Külföld
Iszonyú tragédia: három gyermekét vesztette el a dán milliárdos
Négyből három gyermeke veszett oda a srí lankai robbantássorozatban Dánia leggazdagabb emberének.

A hírt Anders Holch Povlsen szóvivője erősítette meg. A dán milliárdos a világ legnagyobb internetes ruhaüzletének, az ASOS-nak a főrészvényese és Skócia legnagyobb földbirtokosa. Azt nem tudni, hogy négy gyermekéből melyik három vált a terrortámadás áldozatává. Ezt kegyeletből egyelőre nem is közlik. A gyerekek a húsvéti szünetet töltötték Srí Lankán. Egyikük, Alma néhány napja posztolt egy fotót az Instagramon, melyen testvérei, Astrid, Agnes és Alfred egy medence partján ülnek.

Közben a terrortámadások halottainak száma 290-re nőtt. A hatóságok egy kevéssé ismert iszlamista csoportot gyanúsítanak az összehangolt öngyilkos robbantássorozat végrehajtásával. Attól tartanak, hogy a National Thowheed Jamaath (NTJ) nem egymaga lépett fel, hanem segítséget kapott az Iszlám Államtól. A Daily Mail úgy értesült, hogy iszlamista propagandaanyagot találtak abban a hotelszobában, ahol az egyik merénylő megszállt. Ő egyébként a szálloda egyik alkalmazottja szerint sorban állt a reggeliért a Cinnamon Grand Hotelben, amikor működésbe hozta a testére erősített bombát. Az étterem tele volt kisgyermekes családokkal.

A hét öngyilkos robbantó akcióját profi módon hangolták össze a katolikus templomok és a luxusszállodák ellen húsvét vasárnapjának reggelén. A célpontok egyértelműen nyugati turisták és keresztények voltak.

- FrissMédia -