KÖZÉRDEKŰ
#virág
#pályázat
#verseny
#Kisvárda
Ismét virágos Kisvárdáért verseny
Hagyományteremtő szándékkal indította útjára 2012-ben a „Virágos Kisvárdáért” városszépítő versenyét az önkormányzat. Ebben az évben - immáron hetedik alkalommal - ismét három kategóriában várják a jelentkezőket a szervezők a 60 ezer forint összdíjazású versenyre.

A legszebb virágos közterület, a legszebb virágos intézmény, valamint a legszebb virágos előkert elismerésre pályázók augusztus 15-ig nyújthatják be pályázatukat a letölthető nevezési lap segítségével postán, vagy személyesen a Kisvárdai Közös Önkormányzati Hivatalban.

Amennyiben személyesen nevez valaki, a pályázati laphoz mellékelni kell három darab fotót, 10x15-ös méretben nyomtatva, elektronikus pályázat esetén 640x480-as méretben, JPEG formátumban várják a képeket a [email protected] e-mail címre. Fontos, hogy az elektronikus úton küldött fotók mellé a jelentkezési lapot postán is fel kell adni.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. augusztus 15.

A benyújtott pályázatokat öt fős szakmai zsűri értékeli, amelynek tagjai két alkalommal helyszíni szemlét is tartanak.

A Kisvárda legszebb előkertje díjat tavaly Szilágyiné Tóth Mónika és Békési Éva kapta. Ebben a kategóriában a második díjat Rakoncza Józsefné és Tóth Ferenc Jánosné kertje érdemelte ki. A harmadik legszebb előkert Kántor Imrénéé volt.

A legszebb virágos intézmény díjat a Kisvárdai Görögkatolikus Egyház érdemeltre ki, a díjat Jaczkó György parókus vette át. Ugyanebben a kategóriában szintén első helyen végzett a Megoldás Közhasznú Egyesület, valamint a Kisvárda és Térsége Szociális Szolgálat Hajléktalanok Átmeneti Szállása. Második lett a kisvárdai Egyesített Óvoda Móricz Zsigmond úti tagóvodája, harmadik helyen Kisvárda központi óvodája végzett.

A legszebb virágos közterület elismerő díjat tavaly a Váralja Társasház érdemelte ki. A második helyezett társasház képviseletében Frankovics Anita, a harmadikéban Mudriné Rakoncza Ágnes vehették át a díjat.