KULTÚRA
Programok
Ismét Színházak Éjszakája, ezúttal Oscarral
Budapestről indult és évek óta egyre nagyobb érdeklődés övezi ezt a különleges programot: egy őszi éjszaka megnyitják a színházakat és engedik, hogy a máskor a nézőtérről figyelő közönség ne csak vezetett túrákon, hanem interaktív, játékos módon kukkanthasson be egy ilyen intézmény működésébe. Az idén szeptember 21-én, szombaton lesz ez az éjjel, a programsorozat Nyíregyházán is izgalmas látnivalókat kínál.

A Móricz Zsigmond Színház 19 órától a Színházak éjszakáján az Oscart játssza nagyszínpadán. Már az előadás alatt, 20 órától várják az érdeklődőket, akik a művészbejáró felől, a nézőtéri előcsarnokban gyülekezhetnek. Innen 20.30-tól indul a színházi kulisszajárás első turnusa. Természetesen semmiről nem maradnak le az Oscar nézői sem: az előadás után, 21.00-tól ismét végig járhatják a színházat a jelentkezők, a színészek vezetésével.

Az Oscar című előadást követően a társulat művészei, többek között Kuthy Patrícia, Illyés Ákos, Horváth László Attila, Gulácsi Tamás, Kosik Anita, Kónya Merlin Renáta, Tóth Károly, Tóth Zolka, Gyuris Tibor közreműködésével a nagyszínpadon egy zenés előadás, a Krúdy Kamarában pedig egy prózai darab interaktív próbafolyamatát mutatják be az érdeklődőknek, akik ily módon maguk is részt vesznek majd egy előadás születésében. Eközben a színház büféjében színészekkel közös fotókészítés, gyorsöltözési játék várja folyamatosan az érdeklődőket. A felkészülés befejeztével a nagyszínpadon a zenei és a prózai produkció mutatkozik be a színészek és az eseményre regisztrált többi néző előtt.

Az estét a színészbüfében színházi dallamok kíséretében evés-ivás, anekdotázás zárja.

Mivel a programokra korlátozott számú jelentkezőt tudnak csak fogadni, ezért előzetes bejelentkezés szükséges, amit ezen a linken tehető meg.


- FrissMédia-