SPORT
Labdarúgás
Ismét győzött a Kisvárda!
​A Kisvárda remek focival megverte a Puskás Akadémiát.

Az első osztályt vezető Kisvárda nem ijedt meg a tavalyi dobogós Puskástól. Egymást követték a szögletek, mindkét csapat hajtott rendesen.

A legszebb mégis a várdai Bumba labdalevétele volt a baloldalon. Egy csel után gyönyörűen jobbra átlőtte a labdát a védők között, üresen kapta jobb szélen kisvárdai, de ahelyett, hogy három méterről rálőtte volna, középre visszarúgta.

Ott nem volt senki.

A PAFC előtt is adódott egy 99 százalékos ziccer, de Nagy Zsolt balról a kaput se találta el, pedig védője már a füvön kúszott-mászott.

Fél óra után a felcsúti védők addig ügyetlenkedtek, amíg az üresen álló Navratilhoz került a labda, aki jobbról előtte a kapu előtt a labdát.

Aztán a másik oldalon Dombó védett gyönyörűen egy megpattant fejest. A kipattanót Deutschnak passzolták, aki megtolta, majd egy elegáns műeséssel próbált kiharcolni egy 11-est. Sárga lapot kapott.

A 42. percben egy bombagóllal vezetést szerzett a Kisvárda.

Némileg árnyalja a képet, hogyan.

Egy szöglet után kifejelték a labdát a védők, majd az egyik Puskás Akadémia-játékos fel akart szabadítani. Ehelyett olyat rúgott a labdába, hogy az fura gellert kapva felszállt az ég felé, majd egyenesen a kisvárdai Bumba elé pattant, aki kapásból bevarrta a kapu bal oldalába.

Az első félidő után PAFC - Kisvárda 0-1.

A második félidőt egy izgalmas művészeti feladat indította. Egy PAFC szabadrúgás után a csúsztatott fejes a felső kapufa tetején csattant. De közben Dombó már ugrott befelé, mint szöcske a bokorba, s a stoplis cipője kiszakította a hálót. Hárman szőttek-fontak, végül sikerült helyrepofozni úgy ahogy.

Cserébe egy meseszép Navratil-Bumba akció után a kisvárdai sztár szintén a felső léc tetejére fejelt. Gyönyörű volt a keresztlabda, a labdakezelés, öröm volt nézni.

A végén nyolc perc lett a hosszabbítás, a PAFC végig támadott, de a Várda olyan tanári módon védekezett, hogy helyzetig sem jutottak.

A Kisvárda továbbra is első a bajnokságban!