NAGYVILÁG
Belföld
#nyírbátor
#határvadász képzés
Indul a tizenegyedik határvadász-képzés Nyírbátorban
Újabb 34 pályázó kezdte meg tanulmányait 2018. február 2-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nyírbátori objektumában, akik a következő hat hónapban felnőttképzési program keretében, moduláris szakképzésben vesznek részt.

Az ünnepélyes tanévnyitó elöljárója Miskolczi Csanád rendőr ezredes, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság vezetője volt, aki elsőként köszöntötte a leendő határvadászokat. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot dr. Hudák Zsolt György rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes képviselte. A tanévnyitón részt vett Bagi István rendőr ezredes, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola igazgatója.

A határvadász-képzésre folyamatosan lehet jelentkezni, a pályázatokat mindaddig várja a rendőrség, amíg a 3.000 fős létszámkeret erre lehetőséget biztosít. A folyamatos toborzás eredményeként gördülő rendszerben, ütemezetten indulnak a képzések. A felvételi eljárást sikeresen teljesítők tanulmányaik első két hónapjában a „Rendvédelmi alapfeladatok” tanulmányi modult teljesítik. A hallgatók a továbbiakban gyakorlatorientált képzés keretében szerzik meg a rendőri szolgálat ellátásához szükséges kompetenciákat. A tizenegyedik képzési ütemben, 2018. február 5-én megnyitott oktatás 2018. augusztus 1-jén fejeződik be.


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nyírbátori objektumában zajlik a határvadász-képzésben résztvevők elméleti és gyakorlati oktatása. Az oktatók az elméleti tudás átadása mellett nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlati képzésre is. Írásunk a témáról itt olvasható.