AKTUÁLIS
#Dombrád
#csülkös nap
#eredmények
Íme, ők lettek a nyertesek a dombrádi csülkös napon - fotók
Fantasztikus hangulat, ízlelőbimbókat kényeztető ételek. Úgy tűnik, a csülök igazi magyar virtus, nagyon a mi konyhánk sajátja. Nem volt ez másként Dombrádon sem a XII. csülkös napon.

Ami tény: a csülök koleszterin-bomba, és aki még életében nem látott csülköt, az biztos, hogy szembesült vele szombaton, a fazékba kerülése előtt. Olyan ember pedig, aki nem kóstolt még semmilyen csülkös ételt, talán nincs is Magyarországon. Mert életében háromszor – először, utoljára és soha többet – mindenki kóstolt valamit, aminek köze van a csülökhöz. Ha másképp nem, hát a bablevese készült füstölt csülök főzőlevéből – mert mi másból is készülhetne ez a hungarikum.

Szombaton reggel 12 csapat gyújtott be az üst alá, hogy elkészítse a világraszóló lakomát. A zsűri két különdíjat is kiosztott, így kapott díjat a Dombka 2003 Zrt.csapata, akik faszén-parázson sült malaccal kápráztatták el a zsűrit és az Öregfiúk, akik tojásos lecsó ropogós kakastaréjjal bombázták az ízlelőbimbókat, ha nem lett volna elég az előétel. Mindezt csülkös pacallal lehetett megfejelni.

I. Hely:

Szociális Alapellátási Központ csapata - Rakott füstölt csülök alagút

- Lila hagymás lángos mártogatóval

- Rozmaringos sült burgonya vajjal

- Zöldséges rétes

II. Hely:

BALLA BAU S.R.O csapata - Cigándi sült csülök fűszeres burgonyával, párolt

rizzsel, párolt zöldségekkel

- Cigándi apróbéles (túrós, szilvalekváros)

Dombrádi EZ + AZ csapata - Csülkös pacal

- Babgulyás

Részletes videós összefoglalónkat később láthatják itt, a FrissMédián!