Ami tény: a csülök koleszterin-bomba, és aki még életében nem látott csülköt, az biztos, hogy szembesült vele szombaton, a fazékba kerülése előtt. Olyan ember pedig, aki nem kóstolt még semmilyen csülkös ételt, talán nincs is Magyarországon. Mert életében háromszor – először, utoljára és soha többet – mindenki kóstolt valamit, aminek köze van a csülökhöz. Ha másképp nem, hát a bablevese készült füstölt csülök főzőlevéből – mert mi másból is készülhetne ez a hungarikum.
Szombaton reggel 12 csapat gyújtott be az üst alá, hogy elkészítse a világraszóló lakomát. A zsűri két különdíjat is kiosztott, így kapott díjat a Dombka 2003 Zrt.csapata, akik faszén-parázson sült malaccal kápráztatták el a zsűrit és az Öregfiúk, akik tojásos lecsó ropogós kakastaréjjal bombázták az ízlelőbimbókat, ha nem lett volna elég az előétel. Mindezt csülkös pacallal lehetett megfejelni.
I. Hely:
Szociális Alapellátási Központ csapata - Rakott füstölt csülök alagút
- Lila hagymás lángos mártogatóval
- Rozmaringos sült burgonya vajjal
- Zöldséges rétes
II. Hely:
BALLA BAU S.R.O csapata - Cigándi sült csülök fűszeres burgonyával, párolt
rizzsel, párolt zöldségekkel
- Cigándi apróbéles (túrós, szilvalekváros)
Dombrádi EZ + AZ csapata - Csülkös pacal
- Babgulyás
Részletes videós összefoglalónkat később láthatják itt, a FrissMédián!