AKTUÁLIS
Ilyen volt a Szeretet Gála Kisvárdán
Tizenkét éve már, hogy a tavasz a szeretet és összefogás jegyében kezdődik Kisvárdán! Idén márciusban is, újra egy emberként fogtak össze a Kisvárdán és térségében élők, hogy a Szeretet Hatalma Alapítvány által szervezett Szeretet Gálán a fellépők produkcióikkal, a közönség és a támogatók pedig a jegyek megvásárlásával, egyéb adományaikkal segítsenek a daganatos gyerekeknek és családjaiknak.

Az év és a megye egyik legnagyobb fellépő-létszámú és mindig telt házas közönségű gálaműsorában ma is a vers,-a próza,-a zene és a tánc egyaránt jelen volt. A gála hagyományos nyitóképében látható 457 fő - apró gyermek, serdülő ifjú, felnőtt és művész ember - vidámsággal, zenével, tánccal, művészetével segített.

Az elmúlt évek alatt sokat változott, fejlődött a Szeretet Gála, egy valami azonban mindig, töretlenül ugyanaz: minden fellépő tiszta szívvel érkezik, tudása legjavát adva, szíve minden szeretetével.

A Szeretet Hatalma Alapítvány munkásságát már rég nem kell bemutatni nem csupán Kisvárdán és környékén, hanem szerte az országban. Hogy mennyire ismerik őket, s hogy mennyire fontosnak tartják munkájukat, azt az adó egy százalékos felajánlása is hűen tükrözi: 3 millió 200 ezer forint! A kuratóriumi tagok mind-mind önkéntesek. Ezt mindenki valamilyen belső indíttatással csinálja, nem azért, mert jól hangzik, nem azért, mert megtetszett a feladatkör. Aki önkéntességbe fog, az általában valamit meg akar hálálni az életnek, a jó Istennek - ki-ki hite szerint - valamit adni akar az emberiségnek, mert úgy érzi, hogy ő valami hatalmas kegyben részesült a sorstól. A Szeretet Hatalma Alapítvány kuratóriumának tagjai dr. Novák Béláné Baba-elnök, dr. Bíró Marianna, dr. Kiséry-Harcsa Anita, Rabb Éva, Pekó Lászlóné, Tarapcsák Zsolt, Csubák István. Mindannyiuk nevében Matusné dr. Biró Mariann mondta el ünnepi beszédét, melyben Deák Dorka és Matus Attila (Bessenyeis diákok) szülői köszönő leveleket olvastak fel.

A Szeretet Gála fellépői – akiknek folyamatos tapssal köszönte meg a közönség is produkciókat: Nyitnikék Tagóvoda, Kisvárda és Térsége Szociális Szolgálat Fogyatékos Személyek Nappali Ellátása, Délibáb Alapfokú Művészeti Iskola, Megoldás Közhasznú Egyesület, Mistral ISE Nyírzem Előkészítő Mazsorett Csoport, Somogyi Rezső Általános Iskola, Szent László Katolikus Általános Iskola, Szent György Görögkatolikus Általános Iskola, Teichmann Vilmos Általános Iskola, Bessenyei György Gimnázium: Deák Dorka, Timku Edina, Al-Hamati Leila, Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, Piruett Táncegyesület, Apáczai Csere János Általános Iskola, Szakközépiskola és Szakgimnázium, Vári Emil Általános Iskola.

Az idei Szeretet Gála sztárvendégei különleges emberek voltak. Egyrészt azért, mert nagyfokú tehetséggel, szakmájuk iránti alázattal végzik munkájukat, mely hivatásuk is egyben. Másrészt azért, mert mindketten ajaki születésűként és jelentős kisvárdai kötődéssel szinte hazajöttek jótékonykodni a beteg gyermekekért. Gubik Petra és Dolhai Attila hol duettben, hol szólóban, hol pop-slágerekkel, hol musical klasszikusokkal kápráztatták el a közönséget, óriási buli hangulatot és jókedvet varázsolva a Városi Tornacsarnok küzdőterére.

A gála vendég-települése Fényeslitke volt, melyet a legnagyobb létszámú fellépőként a Fényeslitkei Kossuth Lajos Általános Iskola képviselt. Műsorszámukat Mary Poppins kedves története inspirálta, melyben az első osztályosoktól a nyolcadikosokig minden korosztály bemutatkozott.

- Friss Média -

fotók: Szabó Sándor

Képgalériánk hamarosan bővül