AKTUÁLIS
​Ilyen volt a dombrádi Hacacáré
A 2021. augusztus végétől október végéig tartó kilenc hetes időszakban egy 128 állomásos országos, ingyenes koncertsorozat indult, Őszi Hacacáré elnevezéssel. Tegnap Dombrádon bulizott a nép, méghozzá Bereczki Zoltánnal, valamint Ganxsta Zolee és a Kartellel.

Honnan ered az elnevezés? A hacacáré jelentése ‘zajos mulatozás’, vagy ‘rikító tarka öltözet’ - a Magyar etimológiai szótár szerint. Eredetileg a tánc közben hallatott kurjantást nevezhették így, ami talán összefügg a hancúroz igével. Fenti második jelentése abból ered, hogy a túl élénk, rikító szín is tud „kiabálni”.


A pénteki bulira érkezőket Dombrád polgármestere, Harsányi László, valamint a térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós kormánybiztos köszöntötte. Vasárnap Napkorra látogat a Hacacéré színpada, ahol 18 óra kezdettel Singh Viki, majd 19 órától, Gáspár Győző lép a színpadra. A jelenleg hatályos rendelkezések szerint a rendezvényen való részvétel védettségi igazolványhoz kötött.



Az Őszi Hacacáré 228 állomásának zenei kínálatában egyaránt megtalálhatók a zenészlegendák, a fesztiválzenekarok és a mulatós műfajt képviselő előadók. Az Őszi Hacacáré eseményeivel bejárja Magyarországot. A zenei programokat olyan kísérőprogramok színesítik, mint a kézműves és hagyományőrző bemutatók, valamint gyermekeknek szánt foglalkozások. A rendezvények ingyenesek.