AKTUÁLIS
Illés Boglárka: Kisvárda már bizonyította, hogy elkötelezett a fiatalok iránt
Kisvárda az idén elnyerte a Tehetségbarát önkormányzat címet, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programja adományozott a városnak. Az elismeréssel a városban folyó tehetséggondozási programot díjazták. Ma sajtótájékoztató keretében dr. Illés Boglárka helyettes államtitkárt a városháza dísztermében szólt a díj jelentőségéről.

A rangos elismerést Sipos Enikő, Leleszi Tibor polgármester kabinetfőnöke vette át június 6-án, az Országos Tehetséggálán, a Hagyományok Házában. Az Új Nemzedék Központ a Nemzeti Tehetség Program részeként olyan helyi önkormányzatokat részesít erkölcsi és anyagi elismerésben, amelyek – alapfeladatukon túl – kiemelkedő módon járulnak hozzá a tehetséges fiatalok felkutatásához, támogatásához, illetve példamutatóan működnek együtt tehetséggondozó szervezetekkel.

Dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár a díjról szólva elmondta, hogy a tehetséggondozásnak hazánkban gazdag hagyománya van. Több mint tíz éve létezik a tehetséggondozó program. 2019-ben már 3.3 milliárd forinttal tudta támogatni a tehetségeket a magyar állam határon innen és túl is. Az összegből eddig megközelítőleg 350 ezer fiatalnak segítettek.

Ugyanakkor - fejtette ki - ezeket a programokat tartalommal a fiatalokkal dolgozó tanárok, oktatók töltik meg. Illés Boglárka elmondta még, hogy a tehetségbarát önkormányzati díjjal másfél millió forint anyagi támogatás is jár. Az elismerés azt jelenti, hogy a kisvárdai önkormányzat kiemelkedően gondoskodik a tehetségekről. " Kisvárda már a múltban is bizonyította, hogy elkötelezett a fiatalok iránt" - jelentette ki. Kisvárdán öt tehetségpont működik és számtalan konferencia, program segíti a tehetségeket céljaik elérésében.

Leleszi Tibor (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, hogy Kisvárda diákváros, hiszen közel 7000 diák tanul valamilyen oktatási intézményben. Büszkeségre ad okot, hogy a városban működő iskolák pedagógusai munkájukkal elősegítik a tehetséggondozást.

A kitüntetést idén Kisvárda mellett Tata, Nagykőrös, Karcag, Debrecen, Budapest IX. kerülete, Ferencváros nyerte el.


- FrissMédia -