SPORT
Labdarúgás
#labdarúgás
#ZTE
#Zalaegerszeg
​Ikszes meccsen, szép góllal vezet a Várda a félidőben
Az időjárási körülmények az újpesti Szusza Ferenc Stadionba száműzték a Kisvárdát, amely így csak idézőjelesen „fogadta hazai pályán” a játékban egyre javuló, ugyanakkor eredményeit tekintve továbbra is egyértelműen az alsóházhoz tartozó ZTE csapatát. A stadion viszont jó ómen a hétvégén az aktuális pályaválasztónak, hiszen tegnap a kiesési rangadón az Újpest megverte a Diósgyőrt. Bumba góljával előny a „hazaiaknál”.

A meccs mégis vendég góllal indult, ám Szánthó Regő találatát les címén érvénytelenítette a játékvezető. Az első (érvényes) veszélyes kísérlet ezután a Zalaegerszeg kapuját veszélyeztette, Bumba egy oldalszabadrúgást tekert a léc alá, Demjén azonban résen volt, és ügyesen szögletre tolta a próbálkozást.

A meccs ezt követően felvett egy mérsékelt sebességet: noha egyik csapat sem kezdett bunkerolni, a kevés gólhelyzet mégis többnyire rögzített helyzet után alakult ki. A közepes iramot végül – a szabolcsiak nagy örömére – egy várdai gól törte meg. Egy ügyesen felpörgetett beadás után Bumba volt a legszemfülesebb, sőt, a legpontosabb is: a 25. percben az ő kapáslövésével szerzett vezetést a Kisvárda.

Ezek után várdai szemszögből mindjárt sokkal tolerálhatóbb volt, hogy a mérkőzés visszaült a gólt megelőző ritmusába: két közel azonos képességű csapat gyűrte egymást komolyabb izgalmak nélkül. Ha így marad, hát maradjon: Kisvárda – ZTE a félidőben 1-0.