AKTUÁLIS
Így ünnepel ma Kisvárda
Reggeltől estig követik egymást az ünnepi programok az államalapításra emlékezve városunkban.

9.30 órától a sétálóutcán (Szent László utca) látványos toborzó menetparádét láthatnak a Mistral és a Nyírzem mazsorett-csoportok, a Demecseri Ifjúsági Fúvószenekar és mazsorett-csoportjai, valamint a határon túli folklórcsoportok részvételével.

10 órától a Művészetek Háza melletti parkban (Flórián tér) nemzetközi népművészeti fesztivál kezdődik. Fellépnek: a mikolai Gyöngyösbokréta néptánccsoport (Románia) a Nyírség Tirpák Népzenei Együttes (Nyíregyháza), a Rétközi Hagyományőrző „Pendelyes” Néptáncegyüttes (Demecser), a Rusnaky Gurt Népzenei együttes (Munkács). Ez a Van Esély Közhasznú Egyesülettel közös program..

Déltől kerül színpadra a Teremtésmese, Écsi Gyöngyi bábos meseelőadása. Délután 1-től a Vogue Modellügynökség divatbemutatója kezdődik. 13.45 órától bűvész-show lesz.

Mindeközben 10-től 14 óráig gyerekparkban játszhatnak a kicsik és a kicsit nagyobbak, lesz ugrálóvár, csúszda, trambulin, lovaglás pónin, csillámtetoválás, lufihajtogató bohóc. 14 órától: „Apró lábak táncháza”, vezeti: Szalkayné Szénégető Krisztina.

A Szabadtéri Lakoma keretében sült kolbász, hurka, virsli, hot-dog, töltött káposzta várja azokat, akik a programok során megéheznek.

18 órától a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza színháztermében ünnepi műsor veszi kezdetét ünnepi beszéddel, kenyérszenteléssel, a városi kitüntetések átadásával. Családi ereklye címmel zenés műsor is lesz a Buzogány Béla Színháza művészeinek előadásában.

A rendezvény fővédnöke: Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, védnöke: Leleszi Tibor polgármester.

A programokon való részvétel díjtalan!

Az eseményekről a FrissMédia folyamatosan tudósít majd.

- FrissMédia -