KÉK FÉNY
#Beregsurány
#embercsempészek
#kitoloncolás
#migránsok
Így toloncolták ki a repülővel becsempészett migránsokat
Csoda, hogy a embercsempészésre használt AN-2-es repülőgép nem zuhant le, hiszen műszaki állapota inkább a roncstelepen fellelhető példányra emlékeztetett, mintsem egy biztonságos légi közlekedési eszközre.

Ennek ismeretében különös élményben lehetett része annak 11 migránsnak, akiket a nyírbátori Készenléti Rendőrség fogdájából szállítottak egy vadonatúj Mercedes gyártmányú rabszállító busszal a beregsurányi határátkelőhöz. Jellemzően az embercsempészeknek több ezer eurót fizető illegális vietnami és afgán migránsok Ukrajnából a radarszint alatt berepülő AN-2-es gép fedélzetén jutottak be az országba. A csempészésre használt gép ukrán tulajdonosának felkutatása folyamatban van.

Az idegenrendészeti eljárás során a 11 illegális migráns közül érdekes módon csak egy afgán állampolgárságú személy kért menekültstátuszt, akit a Csongrád megyei ideiglenes biztonsági határzárhoz szállítottak.Az afgán az eljárás lefolytatásáig a tranzitzónában került elhelyezésre. A vietnami és afgán illegális migránsokat a nemzetközi visszafogadási egyezmény értelmében Beregsuránynál átadták a magyar hatóságok az ukrán határvédelmi szerveknek.

Időközben az embercsempészésre használt, egykor valószínűleg szebb napokat megélt orosz gyártmányú gépet szétszerelték és a nyíregyházi repülőtérre szállították két tehergépkocsival.



- FrissMédia -