SPORT
#junior
#műúszó Eb
#Tampere
Így szerepeltek a mieink ma a junior műúszó EB-n
2. nap, junior műúszó EB, csapat technikai döntő: 10. Magyarország.

Sűrű volt a program szerdán Tamperében, a junior műúszó Európa-bajnokságon, délután a csapatok technikai döntőjében szerepeltek a kontinens legtehetségesebb fiataljai, köztük a magyar együttes. Tizenöt csapat szállt vízbe, s bár a bemelegítés a mieink számára nem a legjobban sikerült, a versenyen tudták korrigálni a hibákat, egységes volt együttesünk, s végül a 10. helyet szerezte meg.

Szakértői vélemények szerint – tekintettel arra, hogy a mai napon nem volt az Eb-n pontozónk, s az ilyesmi, a sportág jellegét tekintve, akár döntő is lehet – mindenképpen jogos az elvárás: a budapesti vb-n, három hét múlva, ennél az egyébként jónak mondható pozícióból is előbbre lehet lépni.

Csapatunk tagjai: APÁTHY Anna / DÁVID Janka GÁCS Boglárka / GERSTENKORN Mira HUNGLER Szabina / KASSAI Dóra SZABÓ Anna / SZABÓ Veronka

Csapat technikai döntő: 1. Oroszország 91.4601, 2. Ukrajna 88.7496, 3. Spanyolország 85.4542, …9. Nagy-Britannia 76.5742, 10. MAGYARORSZÁG 74.5632.

Csütörtökön, az Eb harmadik napján a páros szabadprogram előcsatározása során 24 duet harcol majd a döntőbejutásért, köztük a Dávid Janka, Hungler Szabina kettős is.

- FrissMédia -