SPORT
Foci VB 2018
#Uruguay
#Edinson Cavani
#győzelem
Így örültek a továbbjutásnak Uruguayban
A kis dél-amerikai ország válogatottja 2-1-re legyőzte az esélyesebbnek vélt Portugáliát és továbbjutott a negyeddöntőbe. A mérkőzés hőse a Paris Saint Germain csatára, Edinson Cavani volt.

Mindkét gólt ő szerezte. A mérkőzés vége felé megsérült és bicegve hagyta el a pályát. Nagy ellenfele, Cristiano Ronaldo támogatta és ezzel a sportszerű gesztussal kivívta a futballvilág elismerését.

Uruguayban az emberek az utcára tódultak, hogy megünnepeljék csapatuk világraszóló sikerét. Uruguay már nyert futball-világbajnokságot is, amikor legyőzte a brazilokat otthonukban, 1950-ben. Most nehéz lesz megismételni a bravúrt, mert a következő ellenfél Franciaország lesz, mely 4-3-ra győzte le Argentína csapatát.

Oroszországban a futball-világbajnokság egyre színvonalasabb és izgalmasabb mérkőzéseket produkál. Arra pedig már senki sem mer biztosan fogadni, hogy ki lesz a világbajnok, amióta a cím védői, a németek kiestek. Talán Uruguay megismétli az 1950-es bravúrt, de ehhez az kellene, hogy sztárja, Edinson Cavani száz százalékos legyen pénteken a franciák elleni mérkőzésen, mely a továbbjutásról dönt a futball-világbajnokságon Oroszországban.

Az uruguayiak boldogságánakIDE kattintva lehet szem- és fültanúja.

- FrissMédia _