KÉK FÉNY
Így készült a végzetes szelfi Sárospatakon
Mint mi is írtuk, Sárospatakon két 15 éves fiatalt szelfizés közben áramütés ért egy vasúti vagon tetején. A szerencsétlen napon, hétfőn este fél hét környékén a kollégiumból vacsorázni indult egy baráti társaság. Kettejük életéért több napja küzdenek.

Sárospatakon, a református gimnáziumnál mintha megállt volna az idő hétfő este óta. A diákok halkan beszélgetnek, sokan értetlenül állnak két diáktársuk meggondolatlan döntése előtt. A most napvilágra került fotók tanúsága szerint a vagonon többen voltak, készültek a szelfik. Azonban az egyik srác elszámolta magát: a maga 180 centijével a magasba emelte a telefonját, ekkor húzott át a 25 ezer voltos ív a készüléken keresztül a testén. A vagon fémszerkezete gyakorlatilag földelte a testet.

A fiatal fiú lezuhant, koponyatörést, nyakcsigolya-törést és számtalan belső sérülést szenvedett. Őt a helyszínen, míg segítségére siető társát a kórházban kellett újraéleszteni. Állapotuk válságos, azóta mélyaltatásban tartják őket.

A kollégium szigorított, most nem lehet szabadon járkálni. A házirend szerint egyébként este 9-ig mindenki szabadon mozoghatott - ekkor viszont a kapuk automatikusan záródtak. A srácok szabályt nem szegtek, hiszen hat óra után távoztak a kollégiumból egy-egy jónak ítélt szelfi kedvéért.

A szerkesztőségünk birtokába jutott fotók szerint a helyszínen legalább öt fiatal volt, akik szintén a vasúti szerelvény tetején szelfiztek.

- FrissMédia -