KULTÚRA
Fesztivál
#Skindred
#leszfeszt
#kisvárda
Így kell eladni a rockzenét - fotók
Vasárnap hajnalban bezárult a Wonderland kapuja. A negyedik Lesz Feszt minden tekintetben különlegesnek számított, hiszen több jubileumi koncert helyszíne is volt. Ákos 50, Lukács 50, Lovasi 50, Beatrice 40, illetve az Alvin és a Mókusok 25 éves jubileumi programjainak helyet adó színpadok előtt gyakorlatilag a húzónevek megtöltötték a teret. Azonban az a cikk nem erről, hanem a Skindred mindent elsöprő koncertjéről szól.

A Skindred egy walesi együttes. Alternatív metalt és reggae rockot játszanak. 1999-ben alakultak Newportban. Mikor a Dub War 1999-ben feloszlott, Benji Webbe megalapította a Skindredet. Rendszeresen turnéznak, 2010-ben a Sziget Fesztiválra is eljutottak, valamint 2012-ben és 2013-ban a Hegyalja Fesztiválon is koncerteztek. 2018 júliusában ismét Magyarországon, ezúttal a kisvárdai Lesz Feszt-ten léptek a közönség elé, ahol egy fantasztikus koncertet nyomtak a walesi srácok.

A reggae heavy metalt játszó együttes frontembere, Benji Webbe hatalmas show műsort nyomott le színpadon, így még az is élvezte a zenéjüket, aki eddig idegenkedett ettől a műfajtól - pont mint a cikk szerzője. "Hatalmas arc" - jegyzik meg rajongói. Az egyébként sztárallűröktől mentes csapat közvetlen kapcsolatot tart rajongóival és énekesük attól sem riadt vissza, hogy a színpadot "áthelyezze" rajongói gyűrűjébe.


Az Allmusic szerzője, Johnny Loftus azt írta, hogy "nem úgy tűnik, hogy a Skindred tudatosan akarná az újrafeltaláló címkét, egyszerűen csak rátapintott ugyanannak az igénynek a hiányára, ami a Korn-t és a Living Colour’s Vivid-et is fűtötte – felvételek, amelyeket mind az előadásmódban, mind a mesterségben hamisítatlan őszinteséggel hívő látomás készített.”


Az Egyesült Államokban a Babylon az első helyre került a Billboard Legjobb Reggae Albumainak listáján, ötödik helyen végzett a Top Heatseekers listán, és 189. lett a Billboard 200-ban, valamint a "Nobody" kislemez 14. lett a Mainstream Rock Tracks listán, és 23. a Modern Rock Tracks listán 2004-ben. 2005-ben a "Pressure" kislemez a 30.lett a Hot Mainstream Rock Tracks listán. 2006-ban a Babylon újra első lett a Top Reggae Albumok listáján. 2007. október 23-án a Skindred kiadta második albumát, Roots Rock Riot címmel a Bieler Bros Records-nál. Az Egyesült Államokban az album a hatodik lett a Top Heatseekers listán és a 22.a Legjobb Független Albumok listáján. A Shark Bites and Dog Fights 2009 szeptemberében jelent meg.

7. albumuk, a Big Things, 2018-ban április 27-én debütált.

Fotó: LeszFeszt