PUZZLE
Bulvár hírek
Így gyászolják a kelet-európai ikont
Bár Karel Gott-tól a múlt hét végén hivatalosan már elbúcsúzott Csehország, az október 1-jén elhunyt világhírű cseh énekes prágai villájához továbbra is nagy számban özönlenek rajongói, hogy ott virágokat helyezzenek el és mécsest gyújtsanak emlékére.

A prágai Smíchov városrészben a Nad Bertramkou utcán álló teret már teljesen ellepte a sok virág, mécses, gyertya, fotó és a legkülönbözőbb emléktárgyak, amelyeket a rajongók helyeztek el ott a sztár emlékére.

Tekintettel az emberek nem szűnő áradatára a főváros megváltoztatta döntését, hogy hétfőn elszállítják a virágokat, mécseseket, és a teret visszaadják a forgalomnak.

"A család kérésére a teret nem tisztítjuk meg és továbbra is meghagyjuk azoknak, akik fejet kívánnak hajtani Karel Gott emléke előtt" - közölte Radim Mana, a Prágai Szolgáltatások közművállalat szóvivője.

Prágában a Gott-villához közeli Kinsky parkban is van egy emlékhely, ahová szintén áramlanak a rajongók, virágokat visznek, mécseseket gyújtanak.

A nagyközönség pénteken vehetett búcsút Karel Gott-tól. A Zofín-palotában felravatalozott koporsó előtt mintegy 50 ezer ember hajtott fejett. Szombaton állami gyásznap volt Csehországban, a család és az ország vezetői - élükön Milos Zeman államfővel - a Szent Vitus-székesegyházban tartott gyászmisén búcsúztak el az énekestől, akit később helyeznek örög nyugalomra, egyelőre nem tudni, hogy hol.

- MTI -