AKTUÁLIS
Így ad esélyt Kisvárda az orvosoknak és a nővéreknek - videó
Március 4-én regisztrálták hazánkban az első két SARS-CoV-2 vírussal fertőzött személyt. Hazánkban az elmúlt 20 napban 187-re nőtt a felderített fertőzöttek száma, 21-en felgyógyultak és kilencen meghaltak.

Kisvárdán az első videónkat alig egy hete, a délutáni órákban készítettük - egy fegyelmezett, a „maradj otthon” kérést komolyan vevő és betartó város képe fogadott minket.

Ma a déli órákban, 11 és 13 óra között újra forgattunk Kisvárda belvárosában és a 4-es főúton. Videónk ezeket az órákat örökíti meg. Az önmagáért beszélő, szívszorító látvány reményt ad arra, hogy az emberek megértették: ha nem maradnak otthon, ez a kép örökkévalósággá meredhet, elveszítve szeretteinket, barátainkat. Mindazt, ami számunkra oly fontos.

Lehet, hogy a világunk már soha nem lesz olyan, amilyen ezelőtt volt. De ahhoz, hogy legalább közelíteni tudjunk a megszokott hétköznapokhoz, hogy újra diákok zsivajától legyen hangos Kisvárda belvárosa, újra kinyíljon Rétköz kapuja, arra van szükség, hogy otthon maradj!


Az országos tisztifőorvos ma úgy nyilatkozott, hogy bárki megfertőződhet és bárki fertőzhet. Az otthonmaradás fontosságát hangsúlyozva arra figyelmeztetett, hogy többen lehetnek azok, akiknek szervezetében jelen van a vírus, mint ahányan tüneteket mutatnak.

- FrissMédia -