NAGYVILÁG
Belföld
#Év tanára
#díjak
#Év virtuális tanára
Idén elsőként díjazzák az Év virtuális tanárát
Nem is olyan régen, a 2016-17-es tanév Év tanárának díját a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium angoltanára, Csörszné Tar Enikő nyerte el. Abban az évben először díjazták a külhoni pedagógusokat, idén pedig elsőként, a holnapi rendezvényen átadják az Év virtuális tanára címet.

Csörszné Tar Enikő számára mindig is egyértelmű volt, hogy tanár lesz. Már általános iskolás korában igazi tanítói, tanárai voltak, akik emberségből, hitelességből, elköteleződésből mély nyomot hagytak benne. Elmondása szerint, valószínűleg már akkor „megfertőződött”. Tanítási módszereit mindig az adott csoport, az adott tananyag határozza meg, igyekszik nagyon változatos, praktikus és diák–barát lenni. Mélyen hiszi, hogy csak oldott, feszültségmentes légkörben lehet eredményes munkát végezni. Nagyon fontosnak tartja a humort, a játékosságot, a kérdezést, a hibázás szabadságát és azt, hogy úgy tanítson meg a gyereknek bármit, hogy annak ők később az életben hasznát tudják venni. Tanárnak lenni nagyon összetett feladat – mesélte Csörszné jelölésekor a Középsuli magazinnak.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Bethlen Gábor Alapkezelő és a Középsuli magazin évről évre jutalmazza a magyar és külhoni pedagógusok áldozatos munkáját.

Az Év tanára anyagi és erkölcsi elismerésben részesül, valamint megkapja a gravírozott "Év tanára" kitüntetést. A jelölteket egyetemi oktatókból álló szakmai bizottság értékelte, és a diákok is voksolhattak a legnépszerűbb középiskolásoknak szóló portál felületén kedvencükre.

A koronavírus miatti helyzet apropóján idén újításként külön díjazzák az Év virtuális tanárát is. A díjakat holnap adják át Budapesten, a Magyarság Házában.