SPORT
kézilabda
Húsz perc remény
Nagyot küzdöttek, és az elején méltó ellenfelei voltak a Ferencvárosnak.

Szombaton remek első húsz perc után a sebességet váltó Ferencváros magabiztosan győzte le a vendég Kisvárda NB I-es együttesét.

– Tudtuk, hogy a Ferencváros jobb csapat, mint mi és ezt meg is mutatták. A mérkőzés előtti utolsó taktikai értekezleten elmondtam a lányoknak, hogy az előző szezon talán legjobb mérkőzését a Ferencváros ellen játszottuk, hisz sokáig vezettünk és komoly küzdelemre késztettük őket. Csak úgy, mint az elmúlt évben, most is fel tudtuk venni a jobb erőkből álló hazai együttes ritmusát és többször is vezettünk ellenük – tekintett vissza Vlatko Djonovics, a Kisvárda edzője.

– A 20. perctől azonban mintha egy új mérkőzés kezdődött volna, a Fradi sorra értékesítette a büntetőit, míg mi az első félidő hátralévő 10 percében Milosevics révén csak egy gólt szereztünk.

– Éreztük, hogy magasabb fokozatra kapcsolt Elek Gábor együttese és kijött a tapasztalatbeli különbség is, különösen gondolok itt azokra a fiatalokra, akik a Bajnokok Ligája küzdelmekből is kiveszik a részüket. Úgy gondolom, nekünk nem az Érd, a Ferencváros vagy a Győr ellen kell pontokat gyűjtenünk, és remélem, hogy a jövőben meg tudjuk nyerni azokat a mérkőzéseket, amelyen mi leszünk az esélyesek.

Tamara Radojevics, a kisvárdaiak irányítója így látta a mérkőzést:

– Szeretnék gratulálni a csapatomnak, hiszen nagyon nagyot küzdöttek. Az első félidő 15–20 percében teljesen méltó ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak, de aztán rengeteg labdát és a motivációnkat is elvesztettük, ezt kihasználva a hazai csapat nagyon könnyű gólokat szerzett. A Fradi gyakorlatilag azt játszott, amit akart, ezt el kell felejtenünk és az Eger elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk.

Fotó: fradimedia.hu