NAGYVILÁG
Belföld
Hűsítők, klíma, árnyékolás: a Szent Damján kórházban mindent megtesznek a betegek kényelméért
​Most mutatkozik meg igazán az energetikai fejlesztés a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórházban. Az épület szigetelésének köszönhetően jelentősen csökkent az épületben a hőmérséklet, így a betegek sokkal könnyebben vészelték át a jelentős kinti, esetenként 38 fokos hőmérsékletet.

Bár még az esetszámok nem mutatják, de az enyhe emelkedés azt jelzi, hogy az emberek egyre nehezebben viselik el a nyári forróságot. Hegyi Henrik, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a nagy melegben több folyadék, lehetőség szerint víz fogyasztását, valamint a déli órákban a tűző napon tartózkodás mellőzését, és napvédő krémek, továbbá sapka, vagy kalap viselését javasolják.

A kórház épületében friss víz várja a betegeket, míg a sürgősségin teljes egészében klimatizált helyiségekben látják el a betegeket. A kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztása kerülendő – tette hozzá.


Mindenkitől azt kérik, hogy fokozottan figyeljen magára és egymásra is, a gyermekeket, házi kedvenceket senki se hagyja parkoló autóban, ha bárki autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívószámot.