AKTUÁLIS
Hölvényi György: a bevándorlás kérdésében nincs kompromisszum
Fidesz-KDNP országjáró kampánya részeként ma Fényeslitkére látogatott Hölvényi György európai parlamenti képviselő, ahol a térség országgyűlési képviselőjével, dr. Seszták Miklóssal közösen tartottak fórumot a közelgő EP-választás tétjéről.

A fórumot megelőző kisvárdai sajtótájékoztatón az uniós képviselő kiemelte, hogy a cél az, hogy minél több választópolgárral a személyesen találkozzanak és beszéljenek a választás tétjéről, az eddig elért eredményekről. „A választás tétje a jövő és a biztonság” – jelentette ki a Hölvényi György, majd rámutatott: az dől el, hogy bevándorlást elutasító vagy bevándorláspárti vezetőket választ-e Európa.

„Magyarországnak 50 év kommunista elnyomás után végre megadatott, hogy a saját lábára álljon” – mondta, hozzátéve, hogy ez látszik a család- és gazdaságpolitikán is. A képviselő véleménye, hogy az elért eredményeket veszély fenyegeti Brüsszel felől és ez a rossz döntések miatt lehetséges. Hogy ezt elkerüljük, nagyon fontos, hogy egy nagyon erős, karakteres önálló politika alakuljon ki a jövő és a biztonság szempontjából.

Az EP- képviselő kijelentette, hogy a bevándorlás kérdésében nincs kompromisszum és nem is lehet.

Úgy fogalmazott: ha azok kerülnek többségbe az Európai Parlamentben, akik azt állítják, hogy a migráció jó dolog, akkor lesz bevándorlás, lesz kötelező kvóta. Ha nem ők, hanem azok kerülnek többségbe, akik azt mondják: a bevándorlás rossz dolog, „akkor végre öt év után ki lehet mondani, hogy a migrációt és a menekültkérdést külön kell választani” – jelentette ki.

A képviselő arról is beszélt, hogy Brüsszel szerint az nem jó irány, hogy a problémát ott akarja hazánk megoldani, ahol az van - utalva hazánk Hungary Helps programjára.

Az EP-képviselő úgy véli, hogy ezek a kérdések mindenkit közvetlenül érintenek, legyenek Fényeslitkén vagy az ország más településén.

A sajtótájékoztatón jelen volt Mátészalka polgármestere is, aki KDNP-s politikusként ezt megelőzően a KDNP választmányi ülése miatt érkezett Kisvárdára. Hanusi Péter elmondta, hogy Mátészalka békés, nyugodt kisváros olyan hely, ahol az emberek nyugodtan sétálhatnak az utcán. Olyan hely, ahol vasárnap a templomokból kijövet a családok békében sétálhatnak haza.

Mátészalkát így kell megőrizni gyermekeinknek, mint ahogyan mi kaptuk a szüleinktől nagyszüleinktől: biztonságos, keresztény városként – jelenítette ki a polgármester, hozzátéve: ezért küzdünk, ezért harcolunk. Bár ezt a harcot nem fegyverekkel kell megnyerni, hanem „el kell menni választani május 26-án".

A térség országgyűlési képviselője, dr Seszták Miklós a fórumon arról beszélt, hogy az EP-választásnak soha nem volt még akkora tétje, mint most, az emberek a jövőről döntenek, arról, hogy az Európai Unió a nemzetek Európája és az európai emberek közössége marad-e vagy ehelyett bevándorlókontinenssé válik.

A telt házas fórumon több térségbeli KDNP-s politikus, polgármester is jelen volt, valamint a megyei közgyűlés alelnöke, Baracsi Endre.



- FrissMédia -