PUZZLE
Bulvár hírek
#Év Fagylaltja 2017
Hogy jön a sós karamell az édes túróhoz? Az Év Fagyijában!
Nyárról nyárra újabb ízkombinációk jelennek meg a hűtött pultokban. Az utóbbi évek különlegességei a sós-édes, a chilis, fűszeres ízek, amit a fagyi-imádó közönség szívesen meg is kóstol, és általában el is viszik a pálmát a versenyeken, de a legtöbbet eladott gombócok még mindig a csokoládé, vanília, puncs, és a klasszikus gyümölcsös ízek.

Az idei Év Fagylaltja díjat a balmazújvárosi Centrum fagyizó tulajdonosa, Eszenyi Ferenc vihette haza mascarponés túrókrém sós karamellel nevű édességével.

„Házi főzésű karamella és csokoládé van a fagylaltban, a mascarpones túrókrémet is én kevertem össze, vagyis teljesen gyári alapanyagmentes, a kézműves fagylaltok nyomdokán készítettem el, illetve pirított mogyoródarabkákat is kevertem bele. Mi azt valljuk, hogy jó minőségű alapanyagokból lehet jó minőségű fagylaltot készíteni" – mondta Eszenyi Ferenc.

A fagyi receptjét közreadják, bármelyik cukrász elkészítheti, így nem kell Balmazújvárosig menni a díjnyertes gombócért.