KÉK FÉNY
Hivatalos személy elleni gyilkosságkísérlettel is gyanúsítják az agresszív anarcsi férfit
Őrizetben a szabolcsi férfi, aki késsel támadt az intézkedő hivatalos személyekre - kezdi sajtóközleményét a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz a férfi ügyében.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. február 21-én a zavart férfi megjelent sógoránál, ahol baltával összetörte annak gépkocsiját és azzal fenyegetőzött, hogy megöli a feleségét, valamint annak rokonait.

A megállapított tényállás szerint ezután a férfi nem működött együtt a kiérkező rendőrökkel, megöléssel fenyegette őket, majd bezárkózott a házba és öngyilkossági szándékát hangoztatta, miközben többször azt kiabálta, hogy amennyiben bemennek a házába, akkor „mindenki megdöglik”.

Az időközben a helyszínre érkező tűzoltók a műszaki mentés során áramtalanították az épületet és elzárták a gázt, majd betörték az ablakot és azon keresztül próbáltak behatolni a házba.

Ekkor a továbbra is fenyegetődző férfi meg akarta szúrni az egyik tűzoltót, akit csak a védőruhája és kitérő mozdulata óvott meg attól, hogy az elkövető a közel 20 centiméter pengéjű késsel mellkason szúrja.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség halasztást nem tűrő eljárási cselekményeket végzett az ügyben, a rendőrség közreműködésével szemlét tartott, tanúkat hallgatott ki és elrendelte az elkövető őrizetét.

A további nyomozás során az elkövetőt – egészségügyi állapotának vizsgálata után nyomban – gyanúsítottként kell kihallgatni, amelyet követően a nyomozó ügyészség indítványozza a büntetett előéletű férfi letartóztatásának elrendelését - zárja közleményét a Központi Nyomozó Főügyészség.

- FrissMédia -