SPORT
Labdarúgás
Hírlapi kacsa, hogy Felipe más klubbal szerződött
Ez, és még sok minden más is kiderült a mai szezonnyitó ankéton Kisvárdán, ahol bemutatták az első osztályú klub öt új játékosát is.

Csaknem teljesen megtelt a Bessenyei gimnázium díszterme a szezon ma délután ötkor kezdődött második ankétján. A város polgármestere, Leleszi Tibor a számára oly kedves sportidézettel adta meg az alaphangulatát a találkozónak: „rosszul játszani lehet, de lélektelenül soha.” A város vezetője a tragikusan elhunyt focista, Simon Tibor örök érvényű gondolatát idézve kívánt jó szereplést a csapatnak.

Révész Attila, a klub sportigazgatója bejelentette, hogy a Várda Labdarúgó Akadémia elnyerte a tíz kiemelt státuszú akadémiai hely egyikét, ami komoly fejlesztésekkel és humán erőforrás-bővítéssel jár. Nagyvállalatként működik tovább a klub - mondta, kiemelve, hogy klubban gondolkodnak, nem pedig külön felnőtt csapatban és utánpótlásban. Összesen 119 alkalmazott foglalkoztatására nyílik lehetőség. Ennek alkalmából Révész bemutatta a klub két új szakemberét, akik a szakmai irányítás csúcsát képviselik: Szentes Lázár szakmai és Forrás Zoltán operatív igazgatót.

A csapatnál már hagyomány, hogy az ankét ünnepélyes hangulatát kihasználva a csapatkapitánytól, Lucastól veszik át mezeiket az új játékosok, ezúttal Szlobodan Szimovics, Nemanja Obradovics, Fernando Viana, Jelena Richárd és Dombó Dávid.

Dr. Seszták Miklós kormánybiztos, a térség országgyűlés képviselője köszönetét fejezte ki a csapatnak és a vezetésnek az áldozatos munkáért, ugyanakkor felhívta a teremben lévő szurkolók figyelmét a sportszerű, korrekt buzdításra. Azt mondta: próbálják meg magukat visszafogni a bekiabálásokat illetően, hiszen a klubot érintő következő büntetés akár zárt kapus mérkőzés is lehet.

Révész Attila kitért az ankét végén a csapatot elhagyó Felipe ügyére. Azt mondta, hogy nem igaz az a sajtóértesülés, miszerint Felipe másik klubbal kerülne szerződéses viszonyba, legalábbis a Kisvárda volt hálóőre ezt nyilatkozta a sportigazgatónak. Révész hozzátette, hogy Felipe felajánlott egy bizonyos összeget a klubnak, amit még nem fizetett ki, bár erre ígéretet tett a brazil játékos. A klub saját érdekeit védve annyit tud tenni, hogy a levelezéseket és a klub elhagyásának körülményeit megküldték a FIFÁ-nak. Révész még leszögezte: a szabályzat értelmében Felipe két évig semmilyen csapatban nem játszhat.

- FrissMédia -