KULTÚRA
Fesztivál
Hiphop-őrület az 5. LeszFeszt zárásán - fotók
A 15 éve létező Halott Pénz eredetileg Marsalkó Dávid szólóprojektje volt - egészen 2013-ig, amikor is hét tagjával hazánk könnyűzenei kínálatának egyik meghatározó bandája lett. A többnyire akusztikus zenét játszó csapat többféle műfaj keveredésével és stílusjegyeivel hozta létre az egyedi hangzásvilágot. A többszörös Fonogram-díjas magyar hiphopformáció hatalmas bulit csapott a popszínpad zárókoncertjén.

A szervezők szombati záró nagykoncertet egy órával későbbre ütemezték, így a levegő hőmérséklete már elviselhető volt. A tinilányok szíve viszont felhevült, amikor a banda belecsapott a húrokba. Megbecsülni is nehéz, hogy szombat este mennyien énekelték velük együtt a slágereiket, miközben egy komplett tornaórával is felért a produkció.

A hazai hiphop színtér üde színfoltjából egyre inkább a legjobb fesztiválszínpadok állandó vendége a Halott pénz. Fekete napszemüveg mögé bújtatott laza humor, mindenki által ismert, dalban mégis ritkán megfogalmazott érzelmek a megbánt szakítástól az egyik legformásabb női testrész diszkrét dicséretéig. Mindezt egy pici hazaival, a csapat basszusgitárosával fűszerezve.

Látvány, látvány és látvány. Így összegezhető csodaország zárókoncertje.

- FrissMédia -