KULTÚRA
#múzeum
#Kisvárda
#fejlesztés
#kulturális létesítmény
#alapkőletétel
Hihetetlen fejlesztés! Mutatjuk, mi épül Kisvárdán !
Közel kétmilliárd forintból épül új múzeum Kisvárdán. A beruházás kezdeteként ünnepélyesen elhelyezték a létesítmény alapkövébe azt az időkapszulát, ami a kor meghatározó relikviáit tartalmazza.

Az ünnepélyes alapkőletételen Nyul Zoltán magasépítési beruházások támogatásáért felelős helyettes államtitkár, dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere, valamint a kivitelező cég képviseletében Kerekes István ügyvezető helyezték el a kapszulát.

A múzeum a kisvárdai Krucsay Márton utca 5. szám a 802. helyrajzi számú önkormányzati területen épül. Az épület modern megjelenésű, földszintes és részben emeletes kialakítású lesz, és a körforgalom irányából lehet majd megközelíteni. A földszinten a látogatók kapnak helyet, valamint a kisebb kiállítási rendezvények kiszolgálását biztosító eseti kiállítótér is ott lesz. Oktatási és kiscsoportos foglalkozások lebonyolítására két múzeumi foglalkoztatót alakítanak ki. Ezen a szinten lesznek a raktárak is.

Az emeleten a múzeum üzemeltetéséhez szükséges irodákat tervezik. Kisebb egyeztetések lebonyolítása céljából lesz ott egy tárgyaló, egy multifunkcionális tér pedig egyéb időszakos kiállítások, vagy konferenciák megtartására lesz alkalmas. Az emelet többi részein az időszakos kiállítás műtárgyainak tárolásához szükséges raktár, valamint irattár kap majd helyet.