KÉK FÉNY
Heroikus küzdelemben mentették ki a gépkocsiba szorult utasokat Nagyhalásznál – fotók, videó
Eddig tisztázatlan körülmények között a Nyírség víz Zrt. kisbusza ütközött össze egy úgynevezett sorművelő speciális mezőgazdasági géppel. Az ütközés erejétől a mezőgazdasági gép többmázsás jobb első kereke kiszakadt és beékelődött a kisbusz vezetőoldalába. A helyszínről két súlyos sérültet szállított el a mentőhelikopter.

Mint írtuk korábban, közlekedési baleset történt délelőtt 11 óra 40 perc körül a 3834-es számú úton, Nagyhalász és Tiszatelek között. Eddig tisztázatlan körülmények között egy lassú jármű és egy személygépkocsi ütközött össze.

A rendőrök a baleset helyszínelésének idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. Szintén teljes útzár mellett folyt a műszaki mentés, amit megnehezített a mezőgazdasági gép mérete.

A műszaki mentéshez a nyíregyházi hivatásos tűzoltók 60 tonna emelésére képes daruja is kivonult, ennek segítségével emelték le a teljesen összeroncsolódott kisbuszról a több tonna súlyú gépet.

Az ütközés erejétől a mezőgazdasági gép első kereke kitört és beékelődött a kisbusz elejébe. A műszaki mentést rendkívüli mértékben megnehezítette, hogy közben a munkagép stabilitását is biztosítaniuk kellett a tűzoltóknak.

Végül a két sérültet mentőhelikopterrel szállították el a nyíregyházi kórházba.

A műszaki mentést még az is nehezítette., hogy a karambolos járművek teljes egészében elfoglalták az úttestet.


. - FrissMédia -