SPORT
kézilabda
Helycserés támadásra felkészülve
A január végén kinevezett Vlatko Djonovics immár másodszor meccselhet a Vác ellen.

Január 17-én a Magyar Kupában (28–31), a múlt hónap utolsó napján – az első fordulóból elhalasztott – bajnoki meccsen (28–27) találkozott egymással a Kisvárda Master Good SE és a Vác női csapata. Hogy ne unjanak annyira egymásra a felek, újabb két és fél hét eltelte után újra összemérik erejüket.

– Az elmúlt két és fél hét elsősorban azzal telt, hogy a csapat és az új vezetőedző méginkább megismerje egymást – mondta Dévényi János, a kisvárdaiak másodedzője. – Néhány új taktikai elemet is tanult a csapat, elsősorban védekezésben, de azért támadásban is. Gondot a sérülések okoznak, Triscsuk Krisztina és Dudás Georgina sem léphet pályára a váci mérkőzésen.

Márpedig a legutóbbi, 28–27-re megnyert mérkőzésen Triscsuk nem kevesebb, mint tíz gólt szerzett, így nem vitás, a jó formában játszó átlövővel másabb a játék képe, mint nélküle. Távollétében is képes lehet a csapat a győzelemre, ami helycserét is jelentene a tabellán a hatodik és hetedik helyezettek csatájában?

– A legutóbbi két mérkőzés eredménye azt mutatta, hogy két egyforma képességű csapatról van szó, hiszen a kupában ők nyertek hárommal, a bajnokin mi eggyel – Dévényi János. – Jelentős különbség tehát nem alakult ki a felek között, és azon leszünk, hogy idegenben is pontot szerezzünk, bármilyen összetételben is lépjünk pályára. Természetesen igyekszünk felhasználni az előző két, egymás ellen játszott mérkőzés tapasztalatait is, és motivációnak az sem rossz, hogy az esetleges győzelmünk helycserét érne a tabellán.