KULTÚRA
Programok
#Napkor
#kultúrházak éjszakája
#kultúrházak éjjel-nappal
#plüssmaci
Helyben van a sokszínűség - Napkor is csatlakozott
Napkor is csatlakozott a "Kultúrházak éjjel-nappal" programjához.

2018. február 2-4. között immár 12. alkalommal rendezik meg a Kultúrházak éjjel-nappal országos közművelődési eseménysorozatot. A 2017-es év folyamán már több mint százötvenezren kerestek fel ezerötszáz rendezvényt, hatszáznyolcvan helyszínen országszerte.

A napkoriak - közösségi összefogásnak köszönhetően - egy 111 darabos plüssmackó kiállítással kedveskedtek a helyieknek. A kiállítás a település Kultúrházának előcsarnokában impozáns körülmények között tekinthető meg. Móricz Ildikó művelődésszervező elmondta, hogy plüssmackók mára klasszikus gyermekjátékká váltak, néhány régebbi darabja azonban vagyonokat is érhet a komoly gyűjtők számára. Érdekes kettősség - jegyezte meg a vezető, hogy míg a plüssmaci egy aranyos és közkedvelt „teremtmény”, addig a mintájául szolgáló valódi medvék a vadonban igen veszélyesek lehetnek.

A kiállítás igen jó hátteret biztosít a "Lőjj egy vagány szelfit kedvenc művházad előtt" Facebook-on meghirdetett versenynek, melynek a lényege, hogy lőj egy szelfit a művelődési ház előtt, majd töltsd fel a rendezvény hivatalos Facebook oldalára. A legjobb szelfi akár 30 ezret is érhet, ráadásul ezzel nem csak te jársz jól: az a kultúrház, amelyik a legtöbb szelfin szerepel, szintén gazdagabb lesz egy 100 ezer forintos utalvánnyal, melyet műszaki cikkek vásárlására fordíthat.

- FrissMédia -