NAGYVILÁG
Belföld
#Tisza
#10 km
#Tiszai Challenge
Hatvanan teljesítették a 10 kilométeres távot a Tiszán
A Tiszai Challenget a Tisza gávavencsellői szakaszán rendezték meg szombat reggel kilenc órától. A táv tíz kilométer. A mintegy 60 fős mezőny a tiszaberceli Kérész kikötőből indult és a 10 kilométer leúszás után, a balsai hídnál ért véget. A rajtnál a versenyzőket Kovács Rita, kétszeres Európa-bajnok, tizenhétszeres Világkupa-győztes úszó látta el jó tanácsokkal.

A verseny ötlete Berecz János gávavencsellői polgármester nevéhez kötődik. Mint mondta stábunknak: a hagyományteremtés a cél.

Bár szolidan hirdették meg a versenyt, – ami valójában egy baráti összejövetel, „úszótalálkozó”, – ennek ellenére az egész országból érkeztek úszók. A legidősebb 73 évesen állt rajthoz, aki egy hete a Balaton átúszáson is ott volt és természetesen sikeresen teljesítette a feladatot.

A Tiszai Challenge résztvevői komoly biztosítás mellett úszhattak. Vízi rendőrök, vízi mentők, önkéntesek biztosították a 10 kilométeres távot. 18 éven aluliak nem nevezhettek. Fontos volt a nevezésnél, hogy az úszók tisztában legyenek a szabad vízi úszás sajátosságaival.