SPORT
Labdarúgás
Hátrányból mentett pontot a fővárosban a Kisvárda
A második félidő elején Lukics góljával vezetést szerzett a Honvéd, ám a vendégek Ilievski révén egyenlíteni tudtak.

Kis túlzással az első félidő komplett izgalmi értékét produkálta a Budapest Honvéd-Kisvárda mérkőzés második játékrészének első 3 perce. A találkozó rögtön góllal folytatódott, Capan borzasztó lövését Lukics vette át a kapu előterében, majd Hindrich mellett higgadtan a kapuba lőtt. 1-0!

Kis híján azonnal jött a válasz, egy remek beadás után a 48. percben Mesanovic lőtt éppen hogy fölé, majd egy lendületes vendég akció után Hej Viktor lőtte el tizenegynéhány méterről az elé kerülő labdát, amely viszont csak az oldalhálót csípte. A 62. percben Mesanovic beadását követően alakult ki kisebb kavarodás a Honvéd ötösén, Ilievski tudta kapurapöckölni a labdát, de Szappanos könnyedén összekaparta a játékszert.

A félidő közepe tájára a tempó élénk maradt, viszont megfogyatkoztak a gólhelyzetek, a Várda próbálkozott becsülettel, ám úgy tűnt, a kapu előtt el vannak átkozva a szabolcsiak játékosai. A Honvéd mindeközben időről időre jelezte, hogy nem rest kontrázni, így minél inkább kinyílik Török László együttese, annál inkább ott lóg majd a levegőben egy esetleges második hazai találat.

A 74. percben megtört a jég, az új szerzemény, a Szerbiából érkező Spasic kellemetlenül megpattanó lövését csak ütni tudta Szappanos Péter, ráadásul éppen közvetlenül maga elé, a szemfüles Ilievski pedig azonnal be is pofozta a labdát a kapuba. 1-1!

A rendes játékidő végéhez közeledve mindkét csapat érezhetően elkezdte átértékelni a sorsát. Olykor észrevehető volt, hogy a csapatok – bármennyire is szeretnék a győzelemért járó 3 pontot – jobban megfontolják, mennyire teszik kockára a döntetlenért járó egyet.

A 91. percben Ilievski hős lehetett volna, néhány csel után 18 méterről lőtt, lövése a bal alsó sarok felé tartott, ám néhány centivel mellément. A felvételek tanúsága szerint alighanem Szappanos odaért volna, ha a kísérlet egy picivel beljebb megy.

A játékvezető mindösszesen 3 perc ráadásra ítélte a csapatokat, amely nem is volt elegendő arra, hogy változzon az eredmény. Végül 1-1-es döntetlen született, amellyel mindkét csapat egy-egy ponttal lett gazdagabb.