SPORT
Labdarúgás
Hatcsapatos nemzetközi tornát rendeznek Kisvárdán
​A rangos bajnokságot a Várda Labdarúgó Akadémia rendezi a hétvégén az U15-ös korosztálynak. A tél focija a jégkorong – vágnánk rá zsigerből, de egyrészt a szabadtéri hokimeccsek ideje már végleg letűnt, másrészt a jelek szerint a tél sportja is a futball, hiszen még december közepén is rendeznek bajnoki mérkőzéseket.

Meg rangos utánpótlás tornát is a Várkertben, ahol a nyári időszakot a Neumann Gábor emlékére szervezett Bajnokok Tornája U16-os nemzetközi megmérettetésen zártuk, a télit pedig a most hétvégi Winter Cuppal. A Téli Cup-ot az U15-ös korosztálynak írta ki a klub, a hatcsapatos torna mezőnyének kétharmada a határon túlról érkezik. Olyan klubokról van szó, amelyek neve az európai porondon is jól cseng, így garantált, hogy minőségi az utánpótlás nevelés is.

A szombat-vasárnapi tornán méretteti meg magát a lengyel Legia Warszawa, az ukrán Dinamo Kijev és Sahtor Doneck valamint a VÁRDA LA kárpátaljai partner akadémiája, a Munkács FA csapata, a magyar bajnokságot pedig a korosztály harmadik helyezettje, a Puskás Akadémia és a hatodik pozícióban álló házigazda Várda LA képviseli.


A résztvevő csapatokat a szervezők két hármas csoportba sorolták, a csoportmeccseket szombaton, a helyosztókat (az azonos helyen végzettek játszanak az ötödik és a harmadik helyért, valamint a végső elsőségért) vasárnap rendezik. A kétszer harminc perces meccsek helyszíne a Várkerti Sporttelep műfüves pályája.

A nemes összecsapást dr. Seszták Miklós kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője, valamint Bíró Gábor, a kisvárdai önkormányzat kulturális- és sportbizottság elnöke nyitották meg.


Csoportbeosztás.

A csoport: Várda LA, Legia Warszawa (lengyel), Sahtar Doneck (ukrán). B csoport: Puskás Akadémia, Munkács FA (kárpátaljai), Dinamo Kijev (ukrán)

A menetrend

Szombat. 9.30: Várda LA–Legia Warszawa. 11.00: Puskás Akadémia–Munkács FA. 12.30: Legia Warszawa–Sahtar Doneck. 14.00: Munkács FA–Dinamo Kijev. 15.30: Várda LA–Sahtar Doneck. 17.00: Puskás Akadémia–Dinamo Kijev

Vasárnap. 10.00: az 5. helyért. 11.30: a 3. helyért. 13.00: döntő