KULTÚRA
#Pindroch Csaba
#fellépés
#Kisvárda
Hatalmas sikert aratott Pindroch Csaba Kisvárdán - fotók
2002-ben a "Valami Amerika" című vígjáték hozta meg neki az igazi hírnevet, amiben Várnai Tamás filmrendezőt alakította, de láthattuk a "Kontroll"-ban és a "Megy a gőzös" című 2007-es Koltai Róbert által rendezett vígjátékában is. Ezúttal egy este erejéig a Magyar Színházak 31. Kisvárdai Fesztivál nyitónapjának előadójaként a Coffee Tea Areában új önálló estjét, a „Segítség, megnősültem!" című egyszemélyes vígjátékot láthatta tőle a közönség.

A hagyományos bohózat és a modern stand-up comedy stílusjegyeit egyaránt felvonultató előadás sajátos görbe tükröt tartott az esküvő előtti és utáni hétköznapok legkülönbözőbb komikus vagy éppen keserű pillanatainak. A nézőtéren helyet foglaló hölgyek és urak arcát elnézve bizony sokan magukra ismertek egy-egy szituációs jelentnél, hiszen mindannyiunk számára ismerős helyzeteket láthattunk a 75 perces előadás alatt. Pindroch Csaba sokoldalú és őszinte játékát nézve, a házasság témájában jártas és végtelenül szerethető színészként bravúrosan tálalta ezt a nem mindennapi színházi fogást.

A zabolátlan humor és irónia ellenére azonban ez az anekdota-szerű történetekből álló férfimonológ nem más, mint tisztelgés a nők, a szerelem és a házasság előtt.

Az előadás egyike azon kevés színpadi produkcióknak, amelyek kortárs magyar szerző műve alapján készültek, bemutatva a mai magyar valóságot. Emellett külön érdekessége a főszereplő színész - Pindroch Csaba - egyszemélyes jelenléte, amely a hagyományos, többszereplős drámákhoz és vígjátékokhoz képest a közönségtől és a színésztől egyaránt fokozottabb figyelmet igényel, ami egyedülálló színházi élményt nyújtott.

A Sebestyén Elemér azonos című regénye alapján írt kortárs komédiáját Pindroch Csaba társ-dramaturgként, producerként és az előadás egyedüli szereplőjeként jegyzi, a darab rendezője Radnai Márk.