AKTUÁLIS
Hatalmas fejlesztés a Vári-Vill kft-nél
24 év alatt a Vári-Vill Kft neve egybeforrt Kisvárdáéval. A cég 1998-as alapítása óta számtalanszor bizonyította szakértelmét. A Kisvárdán és környékén élők jó sok rendezvényen találkozhattak velük, hisz nagyszabású esemény elképzelhetetlen az általuk biztosított energialánc nélkül. Most újabb nagy lépést tesz előre a cég.

Azon túl, hogy a családi vállalkozás több tucat, az elektromos iparágban tevékenykedő szakembert foglalkoztat, fontos pillére a megye villanyszerelő szakképzésének is. A cég égisze alatt tucatjával képeznek ki villanyszerelőket. Kisvárdai telephelyükön elsősorban a gyakorlati tudás megszerzéséhez nyújtanak a magas szakmai követelményeknek megfelelő gyakorlati oktatást. A cég sikeresen pályázott egy gazdaságélénkítő programban, melynek keretében feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt nyitó sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy új, innovatív eszközöket szereznek be, melyek célja a vállalkozás válságállóságának és erőforrás-hatékonyságának fejlesztése. A kisvárdai telephelyre horonyvágó, kombikalapács, vésőberendezés, elektromos vésőkalapács, guruló állványrendszer, ollós munkaállvány elektromos önjáró kivitelben, kompakt rakodógép, két raktárkonténer, teleszkópos rakodógép, teszter és 3D nyomtató érkezik.

Ezen felül a 204 négyzetméter alapterületű épületet kibővítik egy 98 négyzetméteres, kétszintes épületrésszel, korszerűsítik a meglévő épületet vízszintes kőzetgyapot és függőleges polisztirolhab szigeteléssel, a nyílászárókat jobbakra cserélik, szekcionált ipari kaput építenek be, a beltéri világítást energiatakarékosra alakítják.

A cég vezetői kiemelték, hogy a jelenlegi épület fűtési-, hűtési használatú melegvíz-rendszerét is átfogóan korszerűsítik, illetve beépítenek egy 22 kW teljesítményű levegő-víz hőszivattyú-rendszert is. Infrastrukturális beruházás keretében út, parkoló és csapadékvíz elvezető rendszer létesül, csatlakoznak a külső gáz- víz- és szennyvíz-hálózatra, valamint külső áram-, informatikai és vagyonvédelmi rendszert építenek ki. Ezen túl egy munkavállaló részesül „Hatékony munkavégzés táblázatkezelő használatával” képzésben, melynek révén az adminisztratív munkavégzése hatékonyabb lesz, egységnyi idő alatt több munkafolyamatot tud majd elvégezni.

A Széchenyi Terv Plusz program keretében elnyert közel 155 millió forint ráfordítással a tulajdonosok szerint a cég nettó árbevétele akár 30 százalékkal is nőhet.

- FrissMédia -