AKTUÁLIS
​Hatalmas a buli Napkoron
A népi hagyományok egyik jeles napja volt a november végére eső András-nap. Több okból is. Egyrészt, mert ekkor az emberek Szent András apostolra és vértanúra, a keleti egyház védőszentjére emlékeztek, aki Jézus első tanítványa, Szent Péter testvére volt. András-napján kezdődtek a disznóvágások is.

Reggeltől folymatosan érkeznek az érdeklődők a hagyományteremtő cállal megrendezett András-napi disznóvágásra. A délelőtt a disznóvágáson túl a sportról is szól: családi futóversenyt rendeztek, ahol 6 és 12 kilométeres távrokra lehetett nevezni. A rendezvény kiegészítő programjait tekintve mindenki megtalálhatja a neki szimpatikus színpadi produkciót. Lesz mulatós a napkori Robertó segítségével, de a színpadra lép majd Sós Fecó, Dankó Szilvi, Nemazalány és Sofi. A napot a Kerozin együttes zárja.


Régen e naptól kezdve egészen farsangig mindig akadt egy ház, ahol disznó visítása verte fel a csendet, és kezdetét vette a disznóölés, amihez mindig kértek rokoni, baráti segítséget. Mindenkinek megvolt ilyenkor a maga feladata, a vágás, perzselés, a hurka- és kolbásztöltés.