NAGYVILÁG
Hat ország, 41 irodaház - Újabb ingatlanokba fektetett be az Optima
Az MNB Alapítvány vagyonát kezelő Optima Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt alap megvásárolta az 1994-ben alapított Globe Trade Centre (GTC) S.A. többségi tulajdonrészét.

Az Optima alapja a tranzakcióval 61,49 százalékos tulajdonosává válik a régió 6 országában 41 irodaházat és 5 kiskereskedelmi létesítményt birtokló társaságnak - tudtuk meg az alapkezelőtől. A GTC többségi részvénycsomagját a 85 milliárd dolláros vagyont kezelő Lone Star Funds amerikai befektetési alaptól vásárolta meg.

A varsói és a johannesburgi tőzsdére bevezetett, lengyelországi központú ingatlanfejlesztő és ingatlanbefektető cégnek 748 ezer négyzetméternyi bérbeadható alapterületű ingatlanja van Magyarországon és a térség más országaiban. Az Optima a tranzakcióval, melynek lezárásához még szükség van több ország versenyhatóságának engedélyére, egy jól menedzselt, biztos szakmai alapokon működő, átlátható és válságokkal szemben ellenálló befektetéssel növeli a portfólióját – olvasható az alapkezelő közleményben.

- FrissMédia -