KÖZÉRDEKŰ
Agrár
#területalapú kérelmek
#Határidő
Hat napjuk maradt a gazdáknak
2018. május 15-ig tart az egységes (úgynevezett „területalapú”) kérelmek szankciómentes benyújtásának időszaka, de annak ellenére, hogy már 2018. április 03-tól működik az elektronikus beadó felület, a várhatóan igénylő gazdálkodók harmada nem adta még be kérelmét a megyében - tájékoztatta portálunkat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A közleményben felhívják a gazdák figyelmét, amennyiben a kérelem benyújtásával kapcsolatban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak segítségét kívánják igénybe venni, mielőbb keressék a NAK munkatársait a sikeres és időben történő benyújtás, valamint a határidőhöz közeledve az ügyfélfogadási helyszíneinken esetlegesen előforduló hosszú várakozási idő elkerülése érdekében.

A benyújtással kapcsolatos adminisztrációs feladatokhoz elengedhetetlen, hogy az őstermelők a kártya alapú őstermelői igazolványt, valamint más gazdálkodási formában működő tagjaink pedig az „új” kamarai kártyát hozzák magukkal. Az ügyintézéshez feltétlenül szükséges továbbá a kérelmező gazdálkodó érvényes „MVH-s jelszavának” megléte - hívja fel a közlemény a gazdák figyelmét.

Fontos - emeli ki a közlemény -, hogy a támogatást igénylő gazdálkodó minden esetben legkésőbb május 31-ig ellenőrizze a benyújtott egységes kérelemben megtett jognyilatkozatokat, az egyes mezőgazdasági és agrár-vidékfejlesztési támogatásokkal kapcsolatban megadott adatokat, illetve intézkedéseket, tekintettel arra, hogy azokat korrigálni csak korlátozottan vagy egyáltalán nem lehet!