AKTUÁLIS
#pedagógusnap
#Margócsy Emil-díj
#Vietórisz József-díj
Hárman kaptak „Nyíregyháza Kiváló Pedagógusa” elismerést
​Ma a nyíregyházi pedagógusnapi ünnepségen dr. Kovács Ferenc polgármester és Jászai Menyhért alpolgármester tizennyolc pedagógusnak nyújtotta át a város egyik legrangosabb elismerését, ebből hárman a „Nyíregyháza Kiváló Pedagógusa” Margócsy Emil-díjat kapták, tizenöt pedagógus Vietórisz József-díjban részesült.

Kovács Ferenc, a város polgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott, a városvezetés, az önkormányzat elismerésének egy jelentős kifejezése ez a díj - hozzátéve: „az év minden napján megpróbáljuk támogatni, segíteni a pedagógusok munkáját. A város vezetőjének véleménye, hogy a pedagógusokra a legfontosabbat, a gyermekeink oktatását, nevelését bízzuk, ez pedig a város jövőjét alapvetően befolyásolja" - jelentette ki.

„Nyíregyháza Kiváló Pedagógusa” Margócsy Emil-díj kitüntetést adományozott három olyan kiváló pedagógus részére, akik egy-egy nyíregyházi köznevelési intézményben kiemelkedő eredményességgel végzik munkájukat.

A díjat a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és AMI óvoda tagintézmény-vezetője Imre Lászlóné, a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Fodor Attiláné, valamint a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium intézményvezetője, Kantár Attila vehette át.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése további tizenöt pedagógus kiemelkedő tevékenységét ismerte el az „Oktató-Nevelő Munkáért" Vietórisz József-díj kitüntetéssel az alábbiak szerint:

Tündérkert Keleti Óvoda Ligeti Tagintézmény óvodapedagógusa, Abánné Papp Márta

Búzaszem Nyugati Óvoda Aranykörte Tagintézmény óvodapedagógusa, Alacsné Bősze Ildikó

Kerekerdő Tagintézmény óvodapedagógusa, Balasáné Sebestyén Mónika.

Gyermekek Háza Déli Óvoda Virág utcai Tagintézmény tagintézmény-vezetője, Rutkovszkiné Fedor Ildikó

Nyíregyházi Bem József Általános Iskola intézményvezetője, dr. Baloghné Mester Éva,

Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézmény tanára, Fazekasné Tóth Jolán

Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola, intézményvezető-helyettese, Jaczkovits József Tamásné

Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Herman Ottó Tagintézmény tanítója, Széll Béláné

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola nyugalmazott tanára, Simon Zsuzsanna

Luther Márton Evangélikus Kollégium tanára, Cserepánya Ella

Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium tanára, Czakó Erika

Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgató-helyettese, Jenei Andrea,

Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium tanára, Puskás Bernadett,

Nyíregyházi Szakképzési Centrum Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégium tanára, Simon Miklós

Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiumának tanára, Vadonné Kovács Edit.

Az ünnepséget a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak zenés műsora színesítette a Váci Mihály Kulturális Központban.