KÉK FÉNY
#rendőrség
#késelés
#Újpest
Harctéri tapasztalatot szerzett orvosok műtötték a megkéselt rendőrt
Elhagyhatja az intenzív osztályt az a rendőr, akire késsel támadott egy férfi csütörtökön Újpesten - írta a BRFK a közösségi oldalán. A csütörtöki incidensben lelőttek egy őrjöngő férfit.

A 26 éves rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életmentő beavatkozásokat kellett végrehajtani - mondta el Wikonkál Norbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ főigazgatója az állami tévének.

A "szerencsén és az ellátást végző orvosokon múlt az élete" - fogalmazott a főigazgató. Megjegyezte, ha egy nagyobb eret ért volna szúrás, a férfi hamar elvérezhetett volna, és mire kórházba kerül, már nem tudtak volna segíteni rajta.

A rendőr állapotának javulásáról a BRFK Facabook-oldalán lehetett olvasni. Itt külön köszönetet mondtak a mentősöknek. Azt írták, hogy "a helyszínen nyújtott gyors és szakszerű ellátásuknak köszönhetően az életveszélyesen megsebesített kollégánk időben kórházba kerülhetett. Hálával tartozunk a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának is, hogy a speciális sebészi és harctéri sebesülések ellátásában jártas munkatársaik életmentő műtétet végeztek, megmentve ezzel Péter életét."

Csütörtökön egy zavartan viselkedő férfi támadt a IV. kerületi, Kassai utcai egyik társasház lépcsőházában a kiérkező járőrpárosra, és a férfi rendőrt többször megszúrta. Társa, egy 23 éves őrmesternő több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt. A rendőrnő fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került. Őt azóta kiengedték a kórházból.