AKTUÁLIS
Hála, megbecsülés és szeretet – nyugdíjas-találkozón jártunk Dögén
12. alkalommal adtak egymásnak randevút a nyugdíjasok Dögén. A Dögei Nők Egyesület szervezésben, a helyi önkormányzat támogatásával létrejött eseményen több száz idős ember tölthetett el egy felhőtlen napot, melynek végére újabb emlékekekkel lettek gazdagabbak.

A tegnapi nap Dögén az idősekről szólt és az idős korról, mely bölcsesség és tapasztalat, melyre meg kell érni. De ez a megszerzett bölcsesség és tapasztalat nem lehet öncélú, szükségszerű emberi törvény - továbbadni kell adni a következő generációknak, a fiataloknak.

Az időseket Döge polgármestere, dr. Nagy Péter köszöntötte a 2800 lelkes település nevében. Nagy Péter méltatta az időseket és azt az aktív civil életet, amit megtapasztalt az évek során a dögei nők, illetve a Dögei Dalárda részéről. Hálás vagyok, hogy Önök vannak - minden szeretetem az Önöké – fogalmazott a polgármester.

A köszöntőt követően a találkozóra érkező 16 egyesület kulturális szórakoztató műsort adott egymásnak. Volt keringő, vers az időről és mese a nyugdíjas évekről „Majd az öreg megcsinálja, ő úgy is ráér” címmel. A teremben ülők a mese végére valószínűleg egy kicsit magukra ismertek...

Az élet múlása azt jelenti, hogy tehetetlenül sodródunk az idővel, az élet telése ellenben azt, hogy az életünk tartalommal van kitöltve, mely által kiteljesedhet az ember – így foglalható össze dr. Seszták Miklós kormánybiztosnak, a térség országgyűlési képviselőjének a zárógondolata, aki a színvonalas produkciók végén köszöntötte megyénk időseit.

Délután egy kellemes ebéd elfogyasztása után táncos mulatság vette kezdetét, majd később „jövőre ugyan itt találkozunk” köszönéssel indultak haza a résztvevők.

- FrissMédia -