SPORT
Labdarúgás
​Ha vallatni nem is, altatni lehetne a Várda-Loki első félidejével
A találkozó első játékrészét gyengébb idegzetűeknek is nyugodt szívvel ajánljuk.

Nem a legjobb formában, mindent egybevetve viszont kényelmes helyzetből várta a Kisvárda labdarúgócsapata a Debrecen elleni hazai bajnokiját. Révész Attila együttese szűk másfél hónapja nyert utoljára, ugyanakkor így is befutónak tűnik a dobogós helyek valamelyikére, ráadásul szerzett pontok terén ma a vereség elkerülésével már rekordot dönthet.

Az első percekben a Várda be is szorította ellenfelét néhány pontrúgással, ám ezek legveszélyesebbike sem találta el a kaput, Cirkovic ugyanis elfejelte a labdát a jobb helyzetben érkező csapattárs elől. Az első negyedórában a Loki egy Bódi-lövést tudott felmutatni, ám annak sorsáról leht hogy Elon Musk műholdparkja többet tud, mint a meccs jegyzőkönyve. Mentségére szóljon a debreceni középpályásnak, hogy a labda épp előtte pattant le, és rendesen kitámasztani sem volt ideje.

A felek az első játékrész középső harmadában is jól titkolták, amit egyébként tudni róluk: nevezetesen, hogy képesek szórakoztató, eseménydús focira. Az egy-két veszélyes helyzet szinte mind lessel végződő várdai akciók voltak, amiért nem mellékesen jár a dicséret a kiválóan együtt mozgó debreceni hátsó alakzatnak.

Nehéz eldönteni, hogy a meccs színvonala vagy szórakoztatóértéke hivatott kevésbé a másik csatornán futó Arsenal-Manchester United rangadóval konkurálni, ezen a ponton viszont némi jóindulat is megilleti a magyar csapatokat, hiszen az eseménytelenség a két gárda szervezett játékának is köszönhető.

A mérkőzés kommentátora először a 40. percben emelhette fel a hangját, amikor egy debreceni lövés durrant el, ám egy jobb mérkőzés összefoglalójába már ez sem biztos, hogy bekerülne. A játékvezető nem is kínzott senkit a ráadással, 45 kerek perc után pihenni küldte a csapatokat.