KULTÚRA
#R-go
#Kisvárda
Ha nem látja nem hiszi el – ezrek tomboltak a Ballag a katonára Kisvárdán - fotók
Két és fél óra tömény nosztalgia hihetetlen energiával, odaadással és alázattal előadva. Tegnap este Kisvárdán ámulatba ejtette a közönséget a 66 éves művész, Szikora Róbert és zenekara, az R-GO.

37 éve R-GO, a név, melyben az R Robit jelent, a go pedig angolul „menjünk”, tehát értelmezése „gyerünk, Robi!”; a név egyben homofón az Ergo szóval. Így találták meg az együttes nevét, majd hozzá a szafariba hajló katonai stílust, melyet később Csikidámnak neveztek el.

Olyan slágerek voltak hallhatók, mint a Létezem, Megy a lány az utcán, a Bombázó vagy a Ballag a katona. Robi soha véget nem érő éjszakát varázsolt olyan energiával Kisvárda főterére, mintha nem múlt volna el közben harminchét év az első, nagy slágerük megkomponálása óta.

Színpadi megjelenésük a harmincas évek Rejtő Jenő-féle idegenlégiós korszakának külsőségeit vegyíti az aktuális trenddel. Az együttes jellegzetes alkotóelemét képezi már a kezdetektől fogva a két szinkronban mozgó táncoslány, az R-Go gidák. 1983-ban kialakított színpadi mozgásuk, a gidatánc, alapvetően a mai napig megmaradt. A zenekar csikidám-stílusú dalai hamar népszerűvé váltak.