KÉK FÉNY
Ha megölted a fiamat, velem is végezz - megdöbbentő részletek
Mint írtuk korábban, ma Nyíregyháza-Oroson hidegvérrel lőtt le egy elkövető két férfit. Mint kiderült, az áldozatok apa és fia. Az emberölés hátterében szerelemféltés áll.

A rendőrség tevékenységirányítási központjába ma 15 óra 32 perckor több bejelentés is érkezett arról, hogy Nyíregyháza-Oroson, a Diák utcában egy akkor még ismeretlen férfi rálőtt két személyre, akik a helyszínen életüket vesztették.

A bejelentést követően a feltételezett elkövetőt Nyíregyháza határában rövid időn belül elfogták.

Helyszíni információink szerint az elkövető Németországban dolgozott és most érkezett haza.

Tudtak a titkos viszonyról a rokonok

Egy családtag stábunknak elmondta: nyílt titok volt, hogy a 41 éves áldozat viszonyt folytat az elkövető feleségével. Későbbi feltételezett gyilkosa egyébként állítólag többször figyelmeztette, hogy „szálljon le a feleségéről”, mert ellenkező esetben megöli.

Érdekes adalék az ügyhöz, hogy a feltételezett elkövető felesége állítólag más férfiakkal - köztük egy ismert motorversenyzővel -, is gyengéd kapcsolatokat ápolt.

A szomszédok értetlenül állnak az eset előtt, azt mondják, a meggyilkolt férfinak "csinos, olyan modellalkatú felesége volt” Egy 17 éves és egy 12 éves gyermeket neveltek.

Az elkövető először az áldozat lakásában - előzetes információinktól eltérően nem kettő, hanem három - lövést adott le a 41 éves áldozatára, aki azonnal meghalt. Az első gyilkosság a nagyobb gyermek szeme láttára történt - legalábbis az esetet ismerő rokon ezt állítja.

A lövésekre jött ki az akkor már valószínűleg halott fiatalember 62 éves édesapja a szemközti házból és az utcán állítólag azt kiabálta a tettesnek, hogy „ha megölted a fiamat, akkor velem is végezz!” Ekkor dördült el a negyedik végzetes lövés a távcsöves golyós vadászpuskából.

Az elkövető tettét követően kocsiba ült és elhajtott a helyszínről, állítólag öngyilkossági szándékkal. Csak azért maradt életben, mert időben felismerték a kocsiját és a gyors rendőrségi beavatkozás megakadályozta az öngyilkosságot.

A helyszínelés jelenleg is tart, az elfogott feltételezett elkövető kihallgatása és az eset részteleinek tisztázása folyamatban van, részleteket holnapra ígért a rendőrség.


- FrissMédia -