AKTUÁLIS
Ha így marad, kritikussá válhat a helyzet Záhonynál - videó
Az Ukrajnából érkező és nyugatra tartó vendégmunkások tájékozódjanak indulás előtt a beutazási feltételekről. Akik munkavállalás céljából Nyugat-Európába utaznak tovább, azok ellenőrizzék le, hogy rendelkeznek-e a szükséges tranzit, illetve munkavállalási engedélyekkel - kéri Helmeczi László, Záhony polgármestere.

A pravoszláv húsvét után ugyanis előfordult, hogy dokumentumok hiányában többen záhonyi karanténban ragadtak, a település befogadóképessége pedig véges. A munkavállalók ezért feltétlenül tájékozódjanak a kirendeltségeknél vagy azok internetes felületein, hogy mire van szükség a beutazáshoz, az engedélyeket szerezzék be, hogy ne a határon érje őket meglepetés.

Emellett, körülbelül 250 külföldi rendszámú gépkocsi maradt Záhonyban. Bár az ottani hatóságok minden tőlük telhetőt megtesznek, ezeknek a vagyonvédelmére a nap 24 órájában képtelenség odafigyelni. Ezért arra kérik a tulajdonosokat, hogy amennyiben él a közelben ismerősük, úgy szállíttassák el a gépjárműveket biztonságos helyre.


- FrissMédia -