KULTÚRA
Gasztro
#cukrászverseny
#tanulók
Ha édesszájú, akkor ne nézze meg ezt a videót!
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarán belül a cukrász- és pékmester szakmai tagozat első alkalommal rendezte meg az I. Szabolcsi Cukrászkupát, cukrásztanulóknak.

A felhívásra nyolc elszánt fiatal jelentkezett, így ők mérték össze cukrásztudományukat az első Szabolcsi Cukrászkupán. A kiírás szerint ehető alkotásuknak - ami egy dísztorta - a tavaszt kell tükröznie. A verseny végén kiderült, hogy a kevesebb olykor több.

A hét lány és egy fiú 150 perc alatt készítette el a kiírásnak olykor nem pontosan megfelelő alkotást. Fontos követelmény volt, hogy az elkészített torták étvágygerjesztőek, gusztusosak, ugyanakkor elegánsak legyenek. Nem elhanyagolható szempont volt például még, hogy a nyalánkság összetétele ízben és színben harmonizáljon, a korszerű táplálkozásnak megfeleljen. Persze az már alap, hogy a mesterséges, idegen anyagokat kerülniük kellett a cukrásztanulóknak alkotásaik elkészítésekor.

Kézi Sára, aki végül a kupát hazavihette, másodéves a Sipkay Barna Szakgimnáziumban. Fehér csokoládés dobos krémmel töltött, erdei gyümölccsel ízesített tortával nyert. Sára elmondta, hogy számára nagyon fontos a minőségi alapanyagok használata, no meg hogy nincs kedvenc édessége.


- FrissMédia -