SPORT
kézilabda
Győztek a lányok!
Eseménydúsan indult a találkozó: alig telt el két perc a vendégek már két büntetőt is elvégezhettek, miközben a kisvárdai lányok emberhátrányba kerültek. Az ötödik percre azonban fokozatosan ledolgozták hátrányt, különösen Alekszandra Sztamenics volt elemében. Ő szűk negyedóra alatt négyszer volt eredményes, de Dombi Luca is rövid időn belül kétszer is beköszönt a vendégek kapujába.

Utolérni azonban nem sikerült a Siófokot, mert a vendégek középkezdés után villámgyorsan válaszoltak. Veronika Habánková bombájával aztán először volt egyenlő az állás. Kezdett összeállni a védekezés, agresszív kilépésekkel tördelték a Balaton-partiak támadójátékát és labdaszerzésekből növelték a rétközi lányok előnyüket. Már néggyel vezettek a hazaiak, amikor Danyi Gábor kikérte első idejét. Valamennyit sikerül faragni hátrányukból, amihez a kapufa is segített, majd Mátéfi Dalma védett egy büntetőt, ennek ellenére a 28. percben ismét egyenlő volt az állás. Végül az első félidőt kétgólos előnnyel zárták a hazaiak, Veronika Habánková és Mészáros-Mihálffy Adriennnek köszönhető.

Fordulás után ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták, a védekezéssel keveset törődtek, így a játékrész első kilenc percében 12 találat született. A 40. percben Szarková büntetőjével újból egalizáltak a Balaton-partiak. Jobban azonban nem tudtak meglépni, mert hősiesen küzdve tartotották a lépést vendégekkel. A kapuba beálló Sulega is hozzátette a magáét, Böhme ziccerét védte, elől pedig Dombi Kata emberhátrányban is betalált. Néhány hiba azonban becsúszott, védekezés azonban rendben volt, a kisvárdai lányok nyitott formációval meglepték Jezicéket.

Két perc volt hátra és még semmi nem dőlt el, a megítélt hetest Alekszandra Sztamenics higgadtan a bal alsóba helyezte.

Az utolsó fél percre döntetlennel fordultunk, ekkor Bakó Botond kikérte utolsó idejét, a rövid pauzát követően a megbeszélt figura végén Veronika Habánková megszerezte a győztes találatot. A csarnok pedig felrobbant, a csapat tagjai önfeledten járták a körtáncot lelkes szurkolók hangorkánjától kísérve.

Kisvárda Master Good SE-Siófok KC 35-34 (21-19)

Kisvárda, 580 néző, Fekete, Tóth D.

Kisvárda: Mátéfi – Udvardi 2, Habánková 7, Radojevics 6/3, Dombi L. 3, Siska 5, Sztamenics 6/1. Csere: Sulega (kapus), Juhász 1, Mészáros-Mihálffy 2, Mérai, Dombi K. 1, Bouti 2. Edző: Bakó Botond.

Siófok: Csapó K. - Such 3, Kiss 2, Lakatos 2, Jezic 4, Holta 9/2, Wald 4. Csere: Herczeg (kapus) Szarková 7/2, Sirián 1, Janjusevics 1, Böhme 1, Lapos. Edző: Danyi Gábor.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 1-4, 9. p.: 6-6, 12. p.: 11-7, 19. p.: 16-14, 28. p.: 18-18, 35. p.: 24-23, 39. p.: 26-26, 42. p.: 27-28, 52. p.: 31-33, 59. p.: 34-34

Kiállítások: 10, illetve 8 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 6/4.

Mesterszemmel

Bakó Botond: - Nagyon sokat vártunk erre az egygólos győzelemre, hiszen tavaly két döntetlenünk mellett ötször kaptunk ki egy találattal. Tartottam a végjátéktól, hogy elfogy az erőnk, mert sokan félig betegen játszottak, de a szurkolók segítségével sikerült átlendülnünk a holtpontokon. Talán a nyitott védekezéssel sikerült újítanunk és az átlövőink is jól játszottak ezúttal.

Danyi Gábor: - Megérdemelten nyert a hazai csapat, főleg az első félidőben nőttek fölénk. A második félidőben lett volna rá lehetőségünk, hogy az utolsó 5 percre két-három gólos előnnyel menjünk bele, de buta hibákat vétettünk, amelyeket a Kisvárda kihasznált. Mi egy hosszú elején vagyunk, tanulnunk kell a hibáinkból.