KÖZÉRDEKŰ
Agrár
#Magosz
#alma
#ára
#kompromisszum
Győztek a gazdák - nettó 20 forint a felvásárlási ár
Nettó 20 forint plusz kompenzáció a hagyományos léalma kilónkénti ára, illetve nettó 22 forint plusz kompenzáció a rezisztens léalma ára. Mindenképp eredmény és egyben győzelem a gazdák részéről, hogy a kompromisszum eredményeként megállapodás született, ami ezekben a percekben vált véglegessé a vásárosnaményi Austria Juice ipari-almafeldolgozó telephelyén.

Bakti János elmondta, hogy hosszas tárgyalás eredményeképp egy olyan felvásárlási árban sikerült megállapodni, ami mindenki számára viszonylagos megnyugvást eredményez. A feldolgozóüzem látva a gazdák elszántságát, hajlandó volt változtatni az üzletpolitikáján, amihez eddig makacsul ragaszkodott, és ma egyezség született a felvásárlási árról. Persze ehhez az is kellett - jegyzi meg Bakti -, hogy a gazdák is engedjenek a kitűzött nettó 25 forintos árból.

A Magosz nemrégiben kiadott közleményében, emlékeztetnek, hogy a gazdák kitartása töretlen, a Döhler feldolgozócég kivételével az összes üzem áll, a demonstrációk pedig tovább folytatódtak egész ma délutánig.

A gazdaösszefogás sikere jelzés a nagyvállalkozóknak: a gazdakörök összefogása országos erőket képes felsorakoztatni, és ha kell, megyehatároktól függetlenül jelezzük, "együtt a magyar vidék" - kommentálták a termelők az eredményt.