SPORT
#kisvárda
#foci
Győzött a Kisvárda, és bentmaradt!
Tegye a szívére a kezét mindenki: az első négy meccs után fogadtak volna erre? De Kisvárda bebizonyította, hogy helye van az első osztályban! Durranhatnak a pezsgőspalackok!

A Mezőkövesdnek volt először nagy helyzete, de a jobbról leadott lövést Felipe elegáns mozdulattal kivédte. Utána felváltva forogtak a kapuk veszélyben, de érezni lehetett a Kisvárdában az erőt és az elszántságot.

A 25. percben aztán Horváth fejelt középre egy beadást, amit Tsoukalas az ötös közepéről a kapuba fejelt. Magaslati játék volt. Kisvárda-Mezőkövesd 1-0.

A legszebb jelenet Felipe és a mezőkövesdi Szeles nevéhez fűződött az első félidőben, egy gyenge kisvárdai felszabadítást Széles 25 méterről, kapásból kapura küldött, Felipe gyönyörűen védte a bombát.

A félidő végére beszorult a Várda, de maradt egyelőre az 1-0, ami a bentmaradást jelentette már ekkor is (a szünetben az MTK döntetlenre állt a Honveddal, 1-1, a Diósgyőr 1-0-ra vezetett az Újpest ellen).

A második félidőben a bentmaradás kérdése gyakorlatilag hamar eldőlt, hisz a másik meccsen kiállították Kantát, az MTK legjobbját, s innentől esélyük sem volt kék-fehéreknek. Még a 11-est is képtelenek voltak berúgni. A Kisvárda pedig könnyedén játszott, s növelte előnyét. Egy középerős beadást a mezőkövesdi védő odafejelt a kisvárdai támadó elé, és Tsoukalas a 16-os vonaláról a jobb sarokba lőtte a labdát. Kisvárda - Mezőkövesd 2-0.

Innentől szinte csak a Kisvárda volt a pályán. Előbb Grozav szép tikitaka után kissé rosszul vette át az átadást, így lövését védhette a mezőkövesdi Szappanos, majd a Gosztonyi helyére beálló Hugo Seco lőtte kapásból fölé Grozav lágy emelését.

Aztán a semmiből szépített a Mezőkövesd. Baloldali erőtlen támadás után visszapattant a szélsőhöz a labda, középre gyötörte, s Dragóner gyengén a bal sarok fele rúgta. A labda átcsorgott a gólvonalon, Felipe hiába nyúlt utána.

Ettől kezdve megélénkült a játék, a Mezőkövesd próbált egyenlíteni. Felipe rajta volt egy jobb sarok felé tartó lövésen, mellé ment végül. A Kisvárda két ellentámadása is veszélyes volt, de mindenki gólt akart lőni, úgyhogy semmi nem lett egyikből sem. Mivel mindenki tudta, hogy az MTK-nak négyet pakolt a Honvéd (ha így folytatja a kék-fehér csapat, az NB II is erős lesz nekik), felszabadultan játszott a Várda, s gyakorta lazán fetrengve húzták az időt a rutinos játékosok. A végére a mezőkövesdi kapus is felment fejelni, de semmi nem történt, úgyhogy nem csupán bentmaradt, mégpedig a 9. helyen, hanem utolsó meccsén győzött is a Kisvárda! A szurkolók transzparensen hirdették: Tetszik nekünk az NB I, ezért maradunk!