SPORT
Labdarúgás
Győzött a Kisvárda a norvég ezüstérmes ellen!
Harcosan, jól játszott a csapat, élvezetes meccs volt a Molde elleni összecsapás. Összesítésben 2-4 lett a norvégoknak, de ma legalább szórakoztató játékkal le tudta győzni a Várda a norvégokat.

A Kisvárda második nemzetközi párharcában (hivatalosan a Konferencia Liga harmadik körében) az előző meccset 3-0-ra nyerték a norvégok (Molde), és ezt a meccset is egy nagy helyzettel kezdték. De kimaradt, és ez esélyt adott a Várdának.

A 14. percben egy elrontott norvég hazaadásra Asani lecsapott a félpályánál, elhúzta a kapus mellett ügyesen, majd az üres kapuba gurított.

1-0

A 29. percben egy bal oldali keresztlabda után Mesanovics levette, majd odapasszolta Asanihoz, aki megtolta, majd a jobb sarokba rúgta.

2-0.

A második félidőben is jól kezdtek a norvégok, de pár perc után megint a ma este pazarul játszó Kisvárda került fölénybe.

Élvezet volt nézni a meccset, annyira hajtottak a fiúk. Jobban, mint a Fradi a BL selejtezőjében.

A 62. percben Melnyik lőtt egy nagyot, de a kapus könnyen védett. Előtte Asani próbált fejelni, ketten voltak rajta, nem lett gól.

Zúgott a Ria, Ria, Hungária. Meg a hajrá, Kisvárda. Meg a Kelet-Magyarország. A szurkolók ugyanúgy lelkesen segítették a csapatukat, mint az FTC kemény magja az övéiket az azeriek ellen, csak itt volt lélek és tűz a focistákban is.

Sajna ekkor jött a norvégok szépítő gólja. Mannswerk kapott egy indítást a félpályáról, nem volt lesen, mert a másik oldalon két várdai védő is beragadt. Teljesen egyedül volt, visszanézett, látta, hogy mögötte sincs egy lélek se, és bevágta jobbal a kapu bal oldalába.

2-1.

Ekkor lélekben feladta a Várda, érdemleges dolog nem történt már (talán egy beívelt szabadrúgás utáni, gyengén helyezett fejese Lucasnak a végén), bár próbálkoztak becsülettel.

A Várda csapatában Melnyik és Kravcsenkó remekül játszott, Asani két gólt is szerzett, a csapat jó színvonalon focizott. Camaj is szépen cselezgetett. A Várdába csereként beállt Lucas és Navratil nehezebben tudta felvenni a ritmust. Rengeteg volt a pontatlan passz ekkor már, elfáradtak a játékosok a magyar első osztályhoz képest erősebb iramú meccsen.

Mindenesetre a Várda remekül teljesített a nemzetközi porondon, kár, hogy a norvégok ellen az első meccsen nagyon kikaptak. A második Molde elleni meccsen már agresszívabban, harcosabban fociztak.

Ennek köszönhetően állva tapsolt a közönség az utolsó percben.

Kisvárda - Molde 2-1. (Összesítésben 2-4.)

- FrissMédia -